UKUSNA VEČERA Napravite lisnatu pitu sa peršunom
Za večeru vam predlažemo da ih nafilujete sirom, jajima i peršunom - biće lepše nego iz pekare, a o ukusu će se danima pričati.
Ukoliko volite slatku varijantu lisnatog peciva isprobajte pletenicu sa višnjama.
Sastojci:
500 g lisnatog testa
4 jajeta + 1 žumance za premazivanje
250 g sira
šaka svežeg peršuna
ulje za podmazivanje pleha
Priprema:
Pripremite fil tako što ćete u činiji pomešati umućena jaja sa rendanim sirom i seckanim peršunom.
Isecite lisnato testo na četiri komada iste veličine.
Prvi komad stavljamo u podmazan pleh sa malo ulja.
Stavite ravnomerno preko cele kore trećinu nadeva.
Potom druga kora, pa nadev, pa treća kora, nadev i na kraju prekrijte preostalim komadom lisnatog testa.
Premazati umućenim žumancetom.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C 40 minuta.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)