MEKANA POGAČA Ovakvu do sada niste jeli, a najbolja je topla uz dodatak kiselog mleka
Najbolje je služite vruću uz dodatak jogurta ili kiselog mleka.
Potrebno je:
Možda vas zanima:
HAČAPURI Gruzijska pogača sa sirom umesite je za doručak, biće savršena i za večeru
Tradicionalna pogača odlično se slaže sa brojnim prilozima.
TETKA VERICINA BRZA POGAČA Po principu "smuti pa prospi", a nema kome se neće svideti
Služite za večeru ili doručak, uz prilog po želji.
FOKAČA Aromatična italijanska pogača koja ide uz sve, ukusa koji priča priče
Pljosnata pogača koja se ukrašava začinskim biljem i maslinama, uzećete parče više.
POGAČA S LUKOM Aromatična i drugačija, za savršen početak dana, a svaki zalogaj budi čula
Pogodna za one koji poste, ali i one koji vole začinjena jela.
- 1 kg brašna
- 1 kocka kvasca
- 1 kašičica praška za pecivo
- 80 ml ulja
- pola l mlake vode
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Kvasac razmutite u malo mlake vode sa kašičicom brašna i šećera, pa pustite da nadođe.Sjedinite brašno, so, ulje, prašak za pecivo i nadošao kvasac. Potom zamesite testo pa ga razvijte oklagijom. U pleh obložen brašnom stavite pogaču pa pustite na toplom da nadođe oko 45 minuta. Viljuškom izbockajte pre pečenja pa premažite vodom. Pecite oko 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni dok ne porumeni, pa još 20 minuta na 150 stepeni da se istišti. Pečenu pogaču pustite da se malo prohladi u tepsiji pa izvadite i uvijte u krpu. Ostavite u plastičnoj kesi da malo omekša.
RENOVIRALI DVORIŠTE I OTKRILI NEŠTO NEVEROVATNO Isekli žbunje motornom testerom, kad su videli šta je ispod, umalo se onesvestili od šoka! (VIDEO)
SuPer rasprodaja u PerSu! Popusti do 50% sve do isteka zaliha!
EVO KOLIKO GODINA IMA ZORICA MARKOVIĆ Ovo niko nije očekivao, svi su mislili da je mlađa!
DOČEKAJ 2025. U NOVOM FORDU Zaigraj odabrane slot igre od 16. 12. do 12. 1. i učestvuj u 4 nedeljna slot turnira koji ti donose vredne nagrade!
CENA ODMAH PORASLA ZA 4000 ODSTO Tramp lansirao svoju valutu
POSLEDNJA ARKANOVA FOTOGRAFIJA SKRIVA UŽAS Nastala je neposredno pre ubistva, a na njoj je nešto jezivo (FOTO)
PASULJ PO RECEPTU BEZ MANE Neodoljiv i ukusan, a ovako su ga spremali u vojsci u JNA
Nekada je bilo obavezno jelo u vojsci, a sada ga retko ko ovako priprema.
PUNJENE PAPRIKE Omiljeno jelo sina Aleksandre Prijović, ovakvo do sada niste jeli
Aleksandra Prijović, pevačica koja obara rekorde u posećenosti koncerata, supruga i majka, kaže da se baš i ne snalazi u kuhinji, ali da joj od ruke idu punjene paprike koje njen sin Aleksandar obožava.
ŠARENI BUREK Sočan i preukusan, ovakav do sada niste jeli
Ukusan i sočan, prste da poližete.
OČISTITE JETRU NA JEDNOSTAVAN NAČIN Priprema je jednostavna, a zdravo je za ceo organizam
Potrebna vam je samo voda i još jedan sastojak, a odličan je čistač jetre.
ČIZBURGER Ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz pomfrit kao prilog.
Komentari (0)