HRSKAVI FALAFEL Slasne i hrskave kuglice od leblebija kao savršen prilog
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan, najbolje stavite duplu meru.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

MUSAKA SA PEČURKAMA Jelo koje osvaja na prvi zalogaj, zasitno i preukusno
Slasna i ukusna, prste da poližete.

SOČNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Super idu uz pire krompir, a pravi raj za nepca
Ukusa koji govori 1000 jezika.

SLASNE NJOKE SA PILETINOM Zasitno jelo koje će vas raspametiti, za ručak koji se pamti
Ne zahteva puno truda i vremena, a ukusno kao da ste pravili satima.

PASTA SA 4 VRSTE SIRA Kremasta i slasna, ručak u kome će cela porodica uživati
Fenomenalno jelo jednostavne pripreme.
- 2 šolje leblebija
- pola kašičice sode bikarbone
- 1 šolja svežih listova peršuna, uklonjenih stabljika
- 3/4 šolje svežeg lišća korijandera, uklonjenih stabljika
- pola šolje svežeg mirođija, uklonjenih stabljika
- 1 mali crni luk, isečen na četvrtine
- 7-8 čena belog luka, oljuštenog
- so po ukusu
- 1 kašika mlevenog crnog bibera
- 1 kašika mlevenog kima
- 1 kašika mlevenog korijandera
- 1 kašičica kajen paprike, po želji
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašike tostiranih semenki susama
- ulje za prženje
- kašičica tahinija (pasta od susama)
Priprema:
Leblebije potopite dan ranije u vodi, sa pola kašičice sode bikarbone. Sutradan ih ocedite i osušite. Leblebije, začinsko bilje, luk i začine stavite u blender pa dobro izblendajte.Sve prebacite u posudu pa pokrijte i ostavite u frižideru bar 1 sat. Pre prženja dodajte prašak za pecivo i susam pa promešajte kašikom. Mokrim rukama oblikujte kuglice pa ih pržite 3 do 5 minuta, u dubokom, vrelom ulju. Kad postanu hrskave i srednje braon boje, znaćete da su gotove. Prebacite falafel na tanjir sa papirnim ubrusima da se ocede od viška ulja.

LJILJANA SMAJLOVIĆ: "Protiv Vučića i Trampa se vodi ista kampanja, iz istog priručnika!"
ADMIRALBET VAM POKLANJA 50% BONUSA SVAKOG DANA

Italijanska kompanija „Valli Zabban SpA“ iskustva sa aerodromskih pisti i Formule 1 primjenjuju u Srbiji

Letovanje koje se pamti: Eko-etno sela, glamping i prirodni biseri Srbije

Sigurna budućnost vašeg krova – Mladost Futura PRO crep

Glasaj za omiljeno ime maskota na EXPO-u

Neodoljiva ponuda! Nezaboravno beli pesak, tirkizno more afričkog Mediterana i All Inclusive već od 303€ – na samo dva sata leta od Vas!

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu

FUNGI PASTA UKUSNIJA OD KLASIČNE Jelo koje greje dušu i telo, po receptu bez mane
Ručak zbog kog će ukućani stajati u redu za još.

DOMAĆI VALJUŠCI SA MAKOM Mirisni i slatki, pravićete stalno, bolje niste jeli
Osvojiće vas od prvog zalogaja.

MUSAKA SA PEČURKAMA Jelo koje osvaja na prvi zalogaj, zasitno i preukusno
Slasna i ukusna, prste da poližete.

SOČNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Super idu uz pire krompir, a pravi raj za nepca
Ukusa koji govori 1000 jezika.

CEZAR SALATA Priprema se brzo i lako, a osvaja od prvog zalogaja, po receptu bez mane
Zasitiće vas, a ne treba vam ni truda ni vremena.
Komentari (0)