PLJESKAVICE OD POVRĆA Posne i slasne, zaboravićete da nedostaje meso

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Prave se lako, a osvajaju od prvog zalogaja.

pljeskavice od povrća
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g krompira
  • 250 g šargarepe
  • 150 g šampinjona
  • 1 kriška starog hleba
  • voda
  • so
  • biber
  •  začini po ukusu
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica slatke začinske paprike
  • malo brašna ili prezle
  • pasirani paradajz ili sos od paradajza

Priprema: 

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednu činiju izdrobite krišku hleba, pa nalijte vodu , promešajte i ostavite da upije vodu. Stavite da se kuvaju šargarepa i krompir,oko 10 minuta, dok ne omekšaju. Operite i izrendajte šampinjone, pa izgnječite čen belog luka i dodajte šapinjonima.  Povrće operite u hladnoj vodi i narendajte. U jednoj posudi spojite rendanu šargarepu, krompir sa šampinjonima i luk. Onda dodajte oceđen hleb. Zamesite sve sastojke, pa oblikujte pljeskavice, i uvaljajte ih u prezle. Poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite pljeskavice sve dok ne porumene sa jedne strane, pa okrenite i pecite sa druge strane 5 do 8 minuta. Pečene pljeskavice premažite paradajz sosom. 

 

@moja.trpeza Peršun je dobro piti za detoksikaciju, čišćenje bubrega, smanjenje nadutosti, jačanje imuniteta i regulisanje krvnog pritiska. #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #persun ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Komentari (0)

Loading