PLJESKAVICE OD POVRĆA Posne i slasne, zaboravićete da nedostaje meso
Prave se lako, a osvajaju od prvog zalogaja.

Potrebno je:
- 400 g krompira
- 250 g šargarepe
- 150 g šampinjona
- 1 kriška starog hleba
- voda
- so
- biber
- začini po ukusu
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica slatke začinske paprike
- malo brašna ili prezle
- pasirani paradajz ili sos od paradajza
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednu činiju izdrobite krišku hleba, pa nalijte vodu , promešajte i ostavite da upije vodu. Stavite da se kuvaju šargarepa i krompir,oko 10 minuta, dok ne omekšaju. Operite i izrendajte šampinjone, pa izgnječite čen belog luka i dodajte šapinjonima. Povrće operite u hladnoj vodi i narendajte. U jednoj posudi spojite rendanu šargarepu, krompir sa šampinjonima i luk. Onda dodajte oceđen hleb. Zamesite sve sastojke, pa oblikujte pljeskavice, i uvaljajte ih u prezle. Poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite pljeskavice sve dok ne porumene sa jedne strane, pa okrenite i pecite sa druge strane 5 do 8 minuta. Pečene pljeskavice premažite paradajz sosom.

ZAGORSKE ŠTRUKLE Titovo omiljeno jelo u slasnom spoju ukusa, bićete oduševljeni
Sočne i slasne, pravićete stalno

SLASNI ŠTAPIĆI SA MASLINAMA Brzi i hrskavi, najbolje odmah stavite duplu meru
Prave se lako, a savršeni za užinu.

POSNA RUSKA SALATA Kremasto predjelo koje nimalo ne zaostaje za originalom
Sočna i slasna, prste da poližete.

PRIZRENSKA TESPIŠTA Jednostavni kolač skupog ukusa koji će vas oduševiti
Pravi se lako, a nema ko vam neće tražiti recept.

POSNE PUNJENE PAPRIKE Zasitno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Sočne i ukusne, ukućani će stajati u redu za još.
Komentari (0)