NEODOLJIVO TRILEĆE Kolač mekan kao duša, za prave sladokusce

Ivana Pavlović

18:30

Slatki kutak 0

Savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.

trileće
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Za patišpanj:

  • 6 jaja
  • 200 g brašna
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1/2 praška za pecivo

Za preliv:

  • 400 ml slatke pavlake
  • 300 ml kondenzovanog mleka
  • 800 ml mleka

Za karamel premaz:

  • 250 g šećera
  • 250 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

Umutite belanca, pa postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Zatim dodajte jedno po jedno žumance. Na kraju umešajte polako brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sipajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite oko pola sata u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Kad se patišpanj prohladi izvadite iz tepsije i viljuškom izbockajte. U tepsiju ulijte slatku pavlaku pa položite patišpanj naopačke. Ostavite da stoji 10 minuta. Izmešajte mleko i kondenzovano mleko pa prelijte patišpanj. Pustite da odstoji i upije mleko pa premažite karamel kremom. Karamel premaz: stavite šećer u šerpu i mešajte na ringli da se delimično istopi. Dodajte pavlaku za kuvanje neprestano mešajući. Smanjite jačinu ringle i sačekajte da se šećer potpuno istopi. Prelijte kolač.

Kokos rapsodija Sastojci: 200 g kokosa 200 g blendiranog badema 1 puding od vanile 1 limun (kora) 1 kašika meda Priprema: Pomešajte puding od vanile, kokos, badem, med i narendanu koru limuna dok ne dobijete kompaktnu smesu. Oblikujte kuglice i pecite u air fryer-u 10 minuta na 200°C. Poslužite uz preliv od pistaća i uživajte u rapsodiji ukusa! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #viral_video #recept ♬ original sound - Franklin Saint

 

Komentari (0)