ČERI FOKAČA SA RAŽANIM BRAŠNOM Samo dodajte prilog po želji i uživajte

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Ukusna i sočna, ovakvu do sada niste jeli.

čeri fokača
Printscreen

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 250 g integralnog ražanog brašna
  • 2 kašičice suvog kvasca
  • pola kašičice soli
  • pola kašičice šećera
  • 8 komada čeri paradajza
  • 1 1/2 glavica belog luka
  • 1 ljuta papričica
  • 1 grančica ruzmarina

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi razmutite kvasac sa toplom vodom i šećerom, pa ostavite da se aktivira. Sipajte brašno, so i kvasac u vanglu, pa mešajte i polako sipajte toplu vodu. Kada dobijete gusto testo pokrijte ga krpom i ostavite sat vremena na toplom. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo u obliku fokače, pa utapkajte vrhovima prstiju na nekoliko mesta. U testo utisnite zasečenu glavicu belog luka, kao i čeri paradajz presečen napola. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Izvadite iz rerne pa utisnite ostatak sitno seckanog belog luka i ruzmarin. Smanjite na 220 stepeni i pecite još 10 ak minuta. Prijatno!

 

 

Komentari (0)