POSNI GIROS Ukusa koji govori 1000 jezika, nećete da primetite da nedostaje meso
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

JUNEĆE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Donosimo vam recept pevačice Katarine Grujić, biće nikad sočnije
Katarina Grujić, pevačica čije hitove publika peva uglas na nastupima, pokazala je da nije samo talentovana za pevanje. Njena jela posebno vole suprug Marko Gobeljić i ćerkica Katja, a upravo ove juneće ćufte u paradajz sosu su im omiljene.

PICA OD KROMPIRA Italijanski klasik savršen za iznenadne goste
Slasna i ukusna, uzećete parče više.

PUNJENE TIKVICE Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, ukusa koji priča priče
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

PUNJENO BELO MESO SA KAJMAKOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
Za posno meso:
- 1 ½ kašika maslinovog ulja
- 1 srednji luk isečen na kockice
- 300 g pečuraka
- 2-3 čena belog luka, sitno isekana
- 3 kašičice mešavine origana, majčine dušice, slatke paprike, bibera, soli
- 60 ml povrtnog bujona
- 1 kašika paradajz paste
- 3 kašike soja sosa
- 1 kašika javorovog sirupa
- 1 ½ kašičica sirćeta
Ostali sastojci:
- 2-4 lepinje za giros
- 1 mala glavica zelene salate
- 2-3 paradajza
- 1 krastavac
Priprema:
Naseckajte luk na kockice, a pečurke na komade veličine zalogaja. Propržite pečurke na zagrejanom maslinovom ulju u tiganju, 3 do 5 minuta. Onda dodajte beli luk i začinite, pa pržite još minut. Sipajte čorbu od povrća i paradajz pastu pa promešajte da se sjedini. Zatim, dodajte soja sos, javorov sirup i sirće. Kuvajte još nekoliko minuta, pa isključite. U lepinje za giros stavite mešavinu, povrće i dodatke. Prijatno!

DOMAĆI HLEB SA KROMPIROM Mekan kao duša, samo dodajte prilog po želji
Služite vrućeg uz prilog po želji.

POSNE ŽERBO KOCKE Mađarski slatkiš koji budi sva čula, po receptu bez mane
Neodoljiv kolač, za sve svečane prilike.

RUM KOLAČ Aromatični desert za sve prilike kada vam se jede slatko
Neodoljiv desert za prave sladokusce.

JUNEĆE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Donosimo vam recept pevačice Katarine Grujić, biće nikad sočnije
Katarina Grujić, pevačica čije hitove publika peva uglas na nastupima, pokazala je da nije samo talentovana za pevanje. Njena jela posebno vole suprug Marko Gobeljić i ćerkica Katja, a upravo ove juneće ćufte u paradajz sosu su im omiljene.

PICA OD KROMPIRA Italijanski klasik savršen za iznenadne goste
Slasna i ukusna, uzećete parče više.
Komentari (0)