NEODOLJIVI KRAMBL SA JABUKAMA I SIROM Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj
Priprema je jednostavna, a nestaće sa stola odmah.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

SOČNI KOLAČ SA POMORANDŽOM Jednostavan desert osvežiće vas u trenu, kao osmišljen za proleće
Ako volite pomorandže, ovaj kolač ćete obožavati.

BRAUNI SA JAGODAMA Klasik na prolećni način, a gotov za tili čas
Jednostavan desert fenomenalnog ukusa, za prave sladokusce.

LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Kremasti desert koji u isto vreme i ledi i sladi
Osvežavajuće i lagane, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.
- 750 g jabuka
- 100 g smeđeg šećera
- dve kašičice fino seckanog konzerviranog đumbira
- 300 g jagoda
- 100 g neslanog putera, i malo za podmazivanje
- 250 g prosejanog brašna
- 100 g po mogućstvu čedar sira
- rendana kora jednog limuna
- 75 g krupnog smeđeg šećera
- kašika meda
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. Jabuke oljuštite i očistite od semenki, pa ih isecite na kriške debljine 1 cm. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Zatim ih poprskajte šećerom i đumbirom, pa ravnomerno rasporedite jagode po njima. Puter isecite na manje komadiće, pa ga stavite u posudu zajedno sa brašnom. Prstima mesite sve dok smesa ne postane mrvičasta. Onda izmrvite sir, pa dodajte rendanu limunovu koru i braon šećer. Polako rasporedite izmrvljeno testo preko voća. Pecite kolač pola sata, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Potom ga izvadite i prelijte medom. Vratite kolač u rernu i pecite još 5 do 10 minuta. Bon appetit!

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

OVO JE NAJPROMETNIJA AVIO-LINIJA U JUGOSLAVIJI Najviše letova između država bivše SFRJ

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)

DOMAĆI RAŽENI HLEB Sočan i ukusan, a biće mekan i sutradan
Biće još ukusniji nego onaj iz pekare.

POSNE LAZANJE SA LOSOSOM I POVRĆEM Sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz čašu belog vina.

ZDRAVA I BRZA PAŠTETA OD KIKIRIKIJA I KROMPIRA Savršena za dane strogog posta, a izuzetno ukusna
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

MIRISNI MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi desert kada vam se jede slatko, a nemate vremena za pripremu
Mirisni i ukusni, za pravo uživanje.

Komentari (0)