ŠTRUDLA SA BUNDEVOM Mirisna poslastica u neodoljivom spoju ukusa
Sočna i drugačija, uzećete parče više.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi nostallgiju na dane detinjstva
Sočna i ukusna, bićete oduševljeni ukusom.

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama koja budi sva čula
Fenomenalna poslastica za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više
Mekana i neodoljiva, najbolje odmah stavite duplu meru.

ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKINE KUHINJE Mirisna i neodoljiva, uzećete parče više
Mirisna poslastica za sve svečane prilike.
Za koru:
- 600 g brašna
- pola kockice kvasca
- 350 mililitara tople vode
- 6 kašika ulja
- 3 kašike šećera
- prstohvat soli
Za fil:
- 1,5 kilogram bundeve
- 3 kašike prezle
- 300 g šećera
- cimet po ukusu
Za posipanje:
- šećer u prahu po ukusu
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite bunedvu, pa je očistite i sitno narendajte. Dodajte oko 150 g šećera, pa stavite na tihu vatru. Promešajte pa dodajte preostali šećer i pustite da se topi, uz povremeno mešanje. Sklonite pa ostavite da se prohladi. Umešajte cimet i prezlu, pa ponovo promešajte. Kocku kvasca stavite u činiju, pa sipajte šećer i malo tople vode. Razmutite dobro pa ostavite 5 minuta, da se aktivira. Potom umešajte brašno, ulje, so i vodu, pa mesite dok ne dobijete elastično testo. Dodajte brašna po potrebi, pa podelite na tri dela. Oklagijom ih razvucite, pa premažite filom od bundeve. Urolajte u štrudlu i pecite oko 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu štrudlu ostavite da se prohladi, pa pospite šećerom u prahu i secite.

BRZA PITA SA POVRĆEM Iz tiganja, gotova za tili čas, a svi će vam tražiti dodatak
Služite toplo uz jogurt ili kiselo mleko.

PASULJ NA VODI Jednostavno jelo koje svi obožavaju, samo ga upotpunite kupus salatom
Konkretno jelo savršeno za dane strogog posta.

KAROT MAFINI Klasičan desert u potpuno novim izdanju,a slađe sigurno niste jeli
Ako volite klasične mafine, ove sa medom ćete obožavati.

KUPUS NA VODI Ukusno jelo na kašiku, zamirisaće cela kuća
Ručak koji se brzo sprema, a pun vitamina.

PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo gotovo za 20 minuta, za savršen ručak
Služite uz kuvani pirinač.
Komentari (0)