DOMAĆI HLEB OD BATATA Mekan kao duša i sočan, pravićete stalno
Pravi se lako, a pravi je raj za nepca.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

KAKO DA HLEB PONOVO BUDE SVEŽ I HRSKAV? Primenite ovaj jednostavan trik, bićete oduševljeni
Trik je jednostavan, a hleb će biti kao tek kupljen.

MCHADI Gruzijski kukuruzni hleb sa sirom mekan kao duša, samo dodajte prilog po želji
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.

DOMAĆI HLEB Mekan kao duša i ukusan, po receptu bez mane
Služite ga vrućeg uz prilog po želji.

DOMAĆI HLEB IZ TIGANJA Pravi se lako, a mekan kao duša
Služite uz prilog po želji.
- 400 g batata
- 250 g šećera
- 120 g biljnog ulja
- 80 ml vode
- 2 jaja
- 220 g brašna
- kašičica praška za pecivo
- pola kašičice cimeta
- 1/4 kašičice muskantnog oraščića
- so
- 100 g oraha
Priprema:
Batat obmotajte folijom i pecite na 230 stepeni, oko sat vremena, dok ne omekša. Onda ga odmotajte i ogulite. Stavite u posudu i zgnječite, pa ostavite sa strane. Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom. Zatim, dodajte ulje i vodu. Sjedinite. Zasebno pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet, so i muskantni oraščić.Suve sastojke sjedinite sa mokrim, pa dodajte pire od batata. Umešajte i orahe. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite hleb 70 do 80 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Prijatno!
Petrušev: Nikada Zvezda protiv Reala neće imati pomoć sudija!

Prvo je ponizi, pa je onda ljubi! Slađa poludela zbog Terzinih reči, sve palo u vodu kad joj je prišao

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“
Odlučio da stane uz nju: Gastoz siguran da ljudi u kući ne znaju pravi razlog zbog čega ne vole Anđelu, pa u jednoj rečenici potkačio Matoru... (VIDEO)

Zelenskom vojska otkazuje poslušnost?! Šok izjava Peskova: Iz straha puštaju napade na energetske objekte

ŠTA SE KRIJE ISPOD LEDENOG BREGA: Naučnici nisu mogli ni da pretpostave šta će otkriti kada se odlomi (FOTO)

ODŠTAMPALI ŽELEZNIČKU STANICU: Otvaranje zakazano za jul (FOTO/VIDEO)

ŠOK ŠOKOVA! Vens iznenadio Grenland: Bacili su i oni oko na vas!

ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica koja je dobila ime po grofu
Savršena za sve svečane prilike.

VASINA TORTA Očaravajuća poslastica sa lepom ljubavnom pričom iza svog imena
Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paračinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.

SLASNI UŠTIPCI Super idu uz jogurt, za savršen doručak
Dodajte jogurt ili prilog po želji.

REFORMA TORTA Čokoladni klasik sa orasima za svaku svečanost
Savršena za rođendane, proslave i sve važne događaje.

LOVAČKE ŠNICLE Po starom kafanskom receptu, meso se lepi za prste
Sočne i slasne, pravi raj za nepca.
Komentari (0)