MANASTIRSKI PREBRANAC NA VODI Držaće vas dugo sitim, a idealan za dane strogog posta

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Jednostavno jelo slasnog ukusa, za dane posta.

manastirski prebranac
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 600 g pasulja
  • 4 kašičice soli
  • 2 kašike crvene mlevene paprike
  • 2 crna luka
  • 4 čena belog luka
  • nana
  • 2 ljute paprike

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U šerpu sipajte pasulj, pa prelijte vodom i ostavite preko noći. Onda procedite pa nalijte novu vodu. Dodajte sečen crni luk, pa posolite i pobiberite. Nakon što proključa umešajte nanu, pa kuvajte još 10 minuta, uz povremeno mešanje. Prebacite sve u vatrostalnu posudu, pa pospite mlevenom crvenom paprikom. Promešajte dobro, pa dodajte beli luk i još vode. Preko stavite paprike. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim, pojačajte temperaturu na 200 stepeni, pa pecite prebranac još 25 minuta.  

 

Kroasan za samo 15 minuta Sastojci: 300 g brašna (T-400) 200 g kukuruznog brašna 1 jaje 250 ml toplog mleka 1 kvasac 2 kašike ulja So, šećer Fil: 400 g šunke 200 g sira 200 g majoneza Priprema: U posudu stavite jaje, kvasac i toplo mleko, promešajte i ostavite 10 min. Dodajte brašno, so, šećer i ulje, umesite testo i ostavite da odmori 20 min. Razvucite u krug, isecite na trouglove. Pomešajte šunku, sir i majonez, filujte trouglove i urolajte u kroasane. Poređajte ih na pleh, premažite žumancetom, pospite semenkama i pecite 20 min na 190°C. Poslužite tople i uživajte! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #kroasan ♬ Pretty (Fashion Week Edition) - MEYY Watch on TikTok

 

Komentari (0)