MANASTIRSKI PREBRANAC NA VODI Držaće vas dugo sitim, a idealan za dane strogog posta
Jednostavno jelo slasnog ukusa, za dane posta.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

POSNI PREBRANAC Tradicionalno jelo iz bakine kuhinje, držaće vas dugo sitim, a ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, a ukućani će stajati u redu za još.


VOJNIČKI PASULJ Ovako se spremao u JNA i bio nikad ukusniji
Slasni pasulj po tradicionalnom receptu.

TAVČE NA GRAVČE Posno jelo koje osvaja od prvog zalogaja
Držače vas dugo sitim, a gotov za pola sata.
- 600 g pasulja
- 4 kašičice soli
- 2 kašike crvene mlevene paprike
- 2 crna luka
- 4 čena belog luka
- nana
- 2 ljute paprike
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U šerpu sipajte pasulj, pa prelijte vodom i ostavite preko noći. Onda procedite pa nalijte novu vodu. Dodajte sečen crni luk, pa posolite i pobiberite. Nakon što proključa umešajte nanu, pa kuvajte još 10 minuta, uz povremeno mešanje. Prebacite sve u vatrostalnu posudu, pa pospite mlevenom crvenom paprikom. Promešajte dobro, pa dodajte beli luk i još vode. Preko stavite paprike. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim, pojačajte temperaturu na 200 stepeni, pa pecite prebranac još 25 minuta.

USKRŠNJI MILIBROT MEKAN KAO DUŠA Sočan i ukusan, topi se u ustima
Bogat mlekom, puterom i jajima, ukusa koji priča priče.

BRZA SARAJEVSKA TORTA Starinska poslastica koja budi sva čula, a gotova za tili čas
Prepuna čokolade i orahe, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

NAJMEKŠE POSNE TORTILJE Savršene za Veliki petak, samo im dodajte prilog po želji
Filujte prilogom po želji.

SVEČANA TORTA SA JAGODAMA I PIŠKOTAMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a izgleda božanstveno
Raskošna poslastica savršena za bogatu Uskršnju trpezu.

FARBANJE JAJA ŠLAGOM Drugačija tehnika koja daje fantastične rezultate
Jaja će biti prelepa, a uspeva svima.
Komentari (0)