KUGLOF SA ŠARGAREPOM I BUNDEVOM Aromatični desert savršen za sve svečane prilike

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Mekan i sočan, uzećete parče više.

kuglof sa šargarepom i bundevom
Printscreen

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 200 g rendane bundeve
  • 140 g rendane šargarepe
  • 230 g oštrog brašna
  • 150 g šećera
  • 3 jaja
  • 70 g seckane čokolade za kuvanje
  • 50 g mlevenih pečenih lešnika
  • 50 ml soka od pomorandže
  • 100 ml ulja
  • 50 ml mleka
  • 2 vanilin šećera
  • 1 pomorandže
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 prstohvat soli

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Šargarepu i bundevu oljuštite i sitno narendajte. Onda dodajte cela jaja, so, šećer i vanilin šećer i mikserom penasto umutite. Umešajte rendanu koru i sok od pomorandže, ulje, mleko, lešnike i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Dobro mikserom umutite. Onda kašikom umešajte šargarepu i bundevu, pa dodajte seckanu čokoladu. Kalup obložite pek papirom. Pecite 45 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite 15 minuta da se prohladi u kalupu, pa ga izvadite. Prohlađen kuglof pospite šećerom u prahu. Bon appetit!                                                                                                                                                                                  

Kroasan za samo 15 minuta Sastojci: 300 g brašna (T-400) 200 g kukuruznog brašna 1 jaje 250 ml toplog mleka 1 kvasac 2 kašike ulja So, šećer Fil: 400 g šunke 200 g sira 200 g majoneza Priprema: U posudu stavite jaje, kvasac i toplo mleko, promešajte i ostavite 10 min. Dodajte brašno, so, šećer i ulje, umesite testo i ostavite da odmori 20 min. Razvucite u krug, isecite na trouglove. Pomešajte šunku, sir i majonez, filujte trouglove i urolajte u kroasane. Poređajte ih na pleh, premažite žumancetom, pospite semenkama i pecite 20 min na 190°C. Poslužite tople i uživajte! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #kroasan ♬ Pretty (Fashion Week Edition) - MEYY Watch on TikTok

Komentari (0)