POSNA CVETNA POGAČA SA SREMUŠEM Sočna i mekana kao duša, samo dodajte prilog po želji
Služite toplo.

Potrebno je:
Za testo:
- 500 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 300 ml mlake vode
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 3 kašike maslinovog ulja
Za nadev:
- 200 g sremuša
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 1 čen belog luka
- svež peršun
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mlaku vodu, šećer i suvi kvasac. Pustite da odstoji 5-10 minuta, da se kvasac aktivira. Onda dodajte brašno, so i maslinovo ulje u posudu s nadošlim kvascem pa zamesite glatko testo. Pokrijte i ostavite sat vremena na toplom, da naraste. Operite i sitno iseckajte sremuš, pa ga propržite 2 do 3 minuta, na zagrejanom maslinovom ulju u tiganju. Umešajte so i sitno seckan beli luk, pa još malo propržite. Nadošlo testo razvaljajte u oblik pravougaonika, pa nanesite nadev preko njega. Urolajte u oblik rolata, pa presecite po dužini na dva dela. Onda delove preprelite zajedno, da rezane strane budu okrenute ka spolja. Zatim, spojite krajeve da dobijete oblik venaca (krug). Prebacite na pleh obložen papirom za pečenje. Pustite da pogača narasta još 20 minuta. Pecite pogaču 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ukrasite svežim peršunom.

HRSKAVI KROMPIRIĆI SA PARMEZANOM Prave se lako, a pojedu u slast
Super za ručak ili večeru, ukućani će biti oduševljeni.

BELA KREM ČORBA Krepi organizam u trenu, a svečana i neodoljiva
Sočna čorba od krompira zagrejaće vam dušu i telo.

KREMASTA MIMOZA SALATA Vrhunsko predjelo ukrasiće svaku svečanu trpezu, a ukusa koji se pamti
Sočna i ukusna, a ide uz razna jela.

CRVENO SOČIVO Ukusno i zdravo jelo koje će vas dugo držati sitim
Konkretno jelo ukusa koji priča priče.

DŽUNGLA TORTA Kremasta poslastica kakvu do sada niste jeli, svi koji su je probali je obožavaju
Sočna i voćna, za prave sladokusce.
Komentari (0)