ĆUFTE U SOSU OD ŠAMPINJONA Sočni specijalitet za gurmane i one izbirljive
Služite uz pire ili testeninu.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

PICA NA VODI Sočna i slasna, ukućani će stajati u redu za još
Savršena za dane strogog posta.

PUNJENA PLEĆKA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, poćiće vam voda na usta
Sočno i slasno jelo raspametiće vas od prvog zalogaja.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.

KREMASTA PASTA SA PILETINOM Klasik italijanske kuhinje koji greje dušu i telo
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
Za ćufte:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 jaje
- 1 glavica crnog luka (sitno seckana)
- 2 čena belog luka (protisnuta)
- 3 kašike prezli
- 2 kašike mleka
- so
- biber
- muskatni oraščić
Za sos:
- 300 g šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika brašna
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 200 ml bujona
- puter
- ulje
- so
- biber
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte mleveno meso, jaje, lukove, prezlu, so, biber i muskantni oraščić. Rukom oblikujte ćuftice, pa ih propržite. Zatim, propržite lukove i šampinjone, pa dodajte brašno, bujon i pavlaku, i kuvajte dok se zgusne. Ćufte ubacite u sos i krčkajte još 15 minuta.

OFARBAJTE JAJA U ZLATNU BOJU ZA USKRS Izgledaće luksuzno i svečano, a tehnika je vrlo jednostavna
Jednostavan način da dobijete prelepa zlatna jaja za najradosniji hrišćanski praznik, Uskrs.

JAGNJETINA SA KAJMAKOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za prave gurmane i one izbirljive
Slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

NEODOLJIVE ORASNICE Tradicionalni kolači koji se tope u ustima, a super idu uz kafu
Slatke i mekane, nema ko vam neće tražiti recept.

PICA NA VODI Sočna i slasna, ukućani će stajati u redu za još
Savršena za dane strogog posta.

Komentari (0)