LOVAČKI GULAŠ Aromatični specijalitet od mesa u pravoj eksploziji ukusa

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz domaće njoke ili pire krompir.

lovački gulaš
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 500 g mesa divljači (jelen, srna)
  • 300 g šampinjona ili vrganja
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika brašna
  • 150 ml crnog vina
  • 200 ml bujona (mesni ili povrtni)
  • 2 kašike paradajz-pirea
  • 1 kašika senfa
  • lovorov list
  • timijan
  • ruzmarin

Priprema:

Marinirajte meso u mešavini vina, belog luka i začina, pa ostavite preko noći. Sitno seckan luk propržite na masti, pa dodajte meso i pržite sve dok ne porumeni. Dodajte pečurke sečene na listiće, paradajz pire i senf. Propržite kratko, pa prelijte vinom i bujonom. Zatim, umešajte lovorov list i začine, pa kuvajte gulaš dva do tri sata, na tihoj vatri.

Lava kolač Sastojci: 1 puding od čokolade 300 ml mleka 3 kašike šećera 2 banane 200 g mlevenog keksa Priprema: Sipajte 200 ml mleka u šerpu i stavite da se kuva. U posebnoj posudi pomešajte preostalo mleko sa pudingom u prahu i šećerom, dobro promešajte da nema grudvica. Kada mleko provri, dodajte pripremljenu smesu i kuvajte uz stalno mešanje dok se ne zgusne. U tepsiju sa plehom ravnomerno pospite mleveni keks, zatim preko njega prelijte gotov puding i ravnomerno rasporedite. Banane presecite na pola i postavite ih na četiri strane. Kada se kolač prohladi, isecite ga na četiri dela i svaki deo preklopite preko banane. Servirajte na tanjir i uživajte u sočnom, brzom i ukusnom lava kolaču! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #kuhinjarecepti #kolaci #kolac #lavakolač #viral_video #viralvideos #foryoupage #foryouu ♬ original sound - Moja Trpeza

 

 

Komentari (0)

Loading