LOVAČKI GULAŠ Aromatični specijalitet od mesa u pravoj eksploziji ukusa
Najbolje služite uz domaće njoke ili pire krompir.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

GULAŠ SA PIVOM Sočni specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Služite uz prilog po želji.

JUNEĆI GULAŠ PO KAFANSKOM RECEPTU Ova dva sastojka mu daju potpuni šmek, bićete iznenađeni koji su
Dva potpuno neočekivana sastojka dodaju na ukusu, nema ko vam neće tražiti recept.

SOČNI GULAŠ SA PIVOM Jelo za gurmane i one izbirljive ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, pravićete stalno.

JUNEĆI GULAŠ U CRNOM VINU Gurmanski specijalitet za one izbirljive
Sočan i drugačiji, prste da poližete.
- 500 g mesa divljači (jelen, srna)
- 300 g šampinjona ili vrganja
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika brašna
- 150 ml crnog vina
- 200 ml bujona (mesni ili povrtni)
- 2 kašike paradajz-pirea
- 1 kašika senfa
- lovorov list
- timijan
- ruzmarin
Priprema:
Marinirajte meso u mešavini vina, belog luka i začina, pa ostavite preko noći. Sitno seckan luk propržite na masti, pa dodajte meso i pržite sve dok ne porumeni. Dodajte pečurke sečene na listiće, paradajz pire i senf. Propržite kratko, pa prelijte vinom i bujonom. Zatim, umešajte lovorov list i začine, pa kuvajte gulaš dva do tri sata, na tihoj vatri.

POHOVANE ČOKOLADICE Brzi desert kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena
Prave se lako, a pojedu brzo.

NEODOLJIVI GRIZ KOLAČ SA BOROVNICAMA Uspeva i početnicima, a obara s nogu koliko je ukusan
Sočan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

POGAČICE OD SAMO 4 SASTOJKA Biće mekane i sutradan, a pravi raj za nepca
Savršene za doručak, uz šolju jogurta.


LESKOVAČKA PLJSKAVICA Sočna, pikantna i punog ukusa, nije ni čudo što je kraljica roštilja
Služite u somunu uz prilog po želji.
Komentari (0)