TURSKI SIMIT Hrskavi đevreci koji se slažu sa slanim i slatkim prilozima
Dodajte prilog po želji i uživajte.

Za testo:
Možda vas zanima:

DOMAĆI ĐEVREK Još bolji od onog iz pekare, a odlično ide uz jogurt ili kiselo mleko
Ako volite kupovni đevrek, ovaj domaći ćete obožavati.

POZNATO PECIVO Ne morate da idete u Tursku, dajemo vam najbolji recept za turski đevrek natopljen sirupom!
Zovu ga simit. Tradicionalno se jede za doručak.

POSNI KROASANI ZA SAVRŠENO JUTRO Biće mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu
Filujte čokoladom ili prilogom po želji.

SLANI KROASANI SA SPANAĆEM ZA USKRS Drugačiji i sočni, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz šolju jogurta.
- 500 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 1 kesica suvog kvasca (7 g)
- 250 ml tople vode
- 2 kašike maslinovog ulja
Za premazivanje:
- 100 ml vode
- 3 kašike pekmeza od grožđa (ili meda razblaženog sa malo vode)
- 150 g susama
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite kvasac u toploj vodi sa šećerom, pa ostavite 10 minuta da se aktivira. Onda dodajte brašno, so i maslinovo ulje, pa mesite dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte i ostavite sat vremena da naraste. Nadošlo testo podelite na šest do osam jednakih delova. U dugački valjak razvaljajte svaki deo, pa spojite dva valjka, uvijajući ih u pletenicu. Formirajte krug, pa dobro spojite prstima. Zasebno pomešajte vodu sa pekmezom. Zasebno, tostirajte susam u suvom tiganju. Simit prvo umočite u mešavinu pekmeza i vode, pa valjajte u susam sa svih strana. Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa ostavite 15 minuta da odmore. Pecite 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)