FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

FOKAČA SA RUZMARINOM Ukusna, sočna, slasna i savršena za doručak!
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mekana i mirisna, drugi recept vam neće biti potreban
Služite uz prilog po želji.

FOKAČA SA RUZMARINOM Brzo gotova, lagana i mirisna, nećete moći da prestanete da jedete
Samo dodajte prilog po želji.

SOČNA FOKAČA SA RUZMARINOM Dodajte omiljeni prilog i uživajte
Biće super i hladna.
- 2-3 grančice svežeg ruzmarina
- 300 g brašna
- 15 g kvasca (pola kocke)
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 2 dl mlake vode
- 1 dl maslinovog ulja
- malo krupne morske soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi otopite kvasac i šećer sa malo vode. Pustite da se aktivira. Prosejte brašno, pa dodajte opranu grančicu ruzmarina iskidanu na delove. Umešajte so, kvasac, ulje i vodu, pa zamesite testo. Ostavite ga sat vremena da odstoji. Napravite četvrtast oblik pa na njoj krajem varjače napravite rupice. Premažite maslinovim uljem pa pospite ruzmarinom i krupnom morskom solju. Pecite fokaču u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok ne porumeni.

Istorijski kolaž: Tramp i Putin kao Nikson i Hruščov! (FOTO)

Panatinaikos već rasprodao dvoranu za duel sa crveno-belima

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

Letovanje sa decom: Kako da vam stomačni problemi ne pokvare planove?

VELIKO ARHEOLOŠKO OTKRIĆE: "Izronio" drevni grad star preko 2000 godina (VIDEO)

Trampov izaslanik šokira: "Ućutite"– ovo je istorijski korak!

STUDIJA POKAZALA: Evropi bi mogli biti korisni solarni paneli u svemiru

ČAROBNI BONUS DOBRODOŠLICE Registruj se, verifikuj nalog i zavrti čarobni točak sreće koji ti donosi do 10.000 RSD bonusa za sport ili slot – ti biraš!

ODLIČNA VEST ZA SRBIJU Jedna od najstarijih država sveta stiže na Ekspo 2027 Beograd

Mali „Srpski paviljon na EXPO izložbi u Osaki posetilo 700.000 ljudi“

BAKINE GURABIJE MIRIŠU NA DETINJSTVO Generacije su odrasle na njima, a jeftine i izdašne
Da bi gurabije što duže ostale sveže čuvajte ih u limenoj kutiji.

KIFLICE NA VODI SE RAZGRABE U TRENU Zahvaljujući ovom triku će biti mekane kao duša
Sočne i mekane, pravićete i kada nije post.

REZANCI SA MAKOM BUDE NOSTALGIJU Vojvođani ih prave baš ovako, a bili su inspiracija i za pesmu
Izvorno su nemačko-mađarski specijalitet ali su ih Banaćani prihvatili kao svoj.

POHOVANA PILETINA KAO IZ RESTORANA 2 trika profesionalnih kuvara zbog kog je mekana i sočna
Tajna savršene pohovane piletine nalazi se u pravilnoj pripremi, marinadi i tehnici pohovanja.

POSNA TORTA BELI ANĐEO Gotova dok pristavite kafu, a prepuna rozen kora i bogatog fila
Kremasta i nepečena, uspeće i početnicima.
Komentari (0)