ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

Potrebno je:
Za prhko testo:
- 250 g brašna
- 125 g hladnog putera
- 50 g šećera
- 1 jaje
- prstohvat soli
Za čokoladni nadev:
- 200 g tamne čokolade
- 250 g mleka
- 250 ml slatke pavlake
- 3 žumanca
- 50 g šećera
- kašičica vanilinog ekstrakta
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i prstohvat soli. Onda dodajte hladan puter i brzo ga utrljajte u brašno vrhovima prstiju, da dobijete mrvičastu strukturu. Dodajte jaje i mešajte. Testo oblikujte u disk, pa ga umotajte u plastičnu foliju i ostavite pola sata u frižideru. Zagrejte mleko i slatku pavlaku u šerpici, sve dok se ne pojave mehurići, ali nemojte da provri. Zasebno, pomešajte žumanca sa šećerom, pa umutite dok ne dobijete svetlu i glatku smesu. Polako sipajte zagrejano mleko i pavlaku u smešu sa žumancima, uz neprestano mešanje. Zatim, smesu vratite u šerpu i kuvajte na laganoj vatri, uz neprestano mešanje. Skinite sa vatre, pa dodajte seckanu čokoladu i vanilin ekstrakt, i mešajte dok se skroz ne otopi i postane glatka smesa. Testo razvucite na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu 3-4mm. Stavite u kalup za pite da prekrije dno i stranice, pa isecite višak. Zatim, izbockajte viljuškom, pa prekrijte pek papirom. Napunite pasuljem da testo ne bi naraslo, pa pecite 15 minuta. Onda sklonite papir i težinu i pecite još 10 minuta. Izvadite i pustite da se prohladi. Onda sipajte čokoladni fil u pečenu koru, i pecite pitu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Izvadite pitu i ostavite da se prohladi, pa ostavite bar 2 sata u frižideru.

VRUĆE LEPINJE SA KAJMAKOM Pravi raj za nepca, ukućani će ih razgrabiti
Služite tople uz prilog po želji.

TORTA PTIČIJE MLEKO Kad je jednom probate volećete je zauvek
Dekorativno interesntna i neverovatno ukusna, savršena za sve bitne događaje.

SOČNA MUSAKA SA KUVANIM JAJIMA Jeftino jelo skupog ukusa koje će gurmani obožavati
Ukusna i drugačija, postaće vaše novo omiljeno jelo.

SOČNE PRŽENICE BEZ KAPI ULJA Osvajaju na prvi zalogaj, a gotove za 15 minuta
Sočne i slasne, a bez ulja.

KOMISBROT SA ŽELE BONBONAMA Ukusan desert koji će deca obožavati
Drugačiji i sladak, nema ko će mu odoleti,.
Komentari (0)