POSNA ČOKOLADNA BAKLAVA Mirisna poslastica u još slađem spoju, otopićete se od miline
Pravi se lako, a mekana kao pamuk.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

BAKLAVA SA PISTAĆIMA IZ BAKINE KUHINJE Jedini recept koji trebate da znate, biće nikad sočnija
Pravi se lako, a pojede brzo.

BAKLAVA GNEZDA Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Očaravajuća poslastica ukusa koji govori 1000 jezika.

BAKLAVA PRELIVENA MLEKOM Kremasta poslastica bogatog ukusa, za savršen vikend
Još slađa i sočnija, najbolje odmah stavite duplu meru.

BAKLAVA SA PISTAĆIMA Aromatična poslastica koja će vas zasladiti u trenu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa pistaćima ćete obožavati.
- 500 g tankih kora za baklavu
- 100 g mlevenih oraha
- 50 g seckanih oraha
- 150 g posnog mlevenog keksa
- 300 g crne čokolade
- 1 kašičica cimeta
- 250 g margarina
Za sirup:
- 800 g šećera
- 6 dl vode
- 1 kesica vanilin šećera
- pola limuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi sjedinite mlevene orahe, seckane orahe, posni mleveni keks, rendanu čokoladu i kašičicu cimeta. Jednu koru presavite i pospite sa smesom, pa uvijte u rolnicu i stavite u pleh. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Isecite rolnice dužine 6 cm, pa otopljenim margarinom prelijte baklavu. Pecite 25 minuta do pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se prohladi. U šerpici skuvajte vodu, šećer, vanilin šećer i kuvajte nakon vrenja još 5 minuta. Sok od limuna dodajte minut pred kraj kuvanja. Hladnu baklavu prelijte vrućim sirupom.

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

Nikol Šerzinger opravdala titulu najlepše žene na planeti: Niko nije mogao da skine pogled sa crne toalete koja je savršeno pratila njenu figuru

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

Rezervišite na vreme svoj odmor na Egipatskim Maldivima! Uz Uskršnju akciju -10% popusta! Viša klasa putovanja
MUNJE NEPRESTANO SEVAJU, GRMI, OBLACI CRNI! Apokaliptične scene nad Novim Sadom, građani prestravljeni prizorom: Šta je ovo, sudnji dan?! (VIDEO)

CRVENO SOČIVO Ukusno i zdravo jelo koje će vas dugo držati sitim
Konkretno jelo ukusa koji priča priče.

DŽUNGLA TORTA Kremasta poslastica kakvu do sada niste jeli, svi koji su je probali je obožavaju
Sočna i voćna, za prave sladokusce.

SOČNI GULAŠ SA PIVOM Jelo za gurmane i one izbirljive ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, pravićete stalno.

KROASAN SA ČOKOLADOM ZA SAVRŠEN VIKEND Mekan i vazdušast, a topi se u ustima
Mirisni kroasani u savršenom spoju sa čokoladom oduševiće sve koji ih budu probali.

PROLEĆNI KROMPIRIĆI U KREMASTOM SOSU Za obrok koji se pamti
Slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
Komentari (0)