POHOVANI KARFIOL Savršeno predjelo, samo dodajte prilog po želji

Ivana Pavlović

18:30

Sezonski recepti 0

Bićete oduševljeni koliko je ukusno.

pohovani karfiol
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 glavica karfiola
  • 2 jaja
  • 100 g brašna
  • 100 g prezli
  • 50 g parmezana
  • kašičica soli
  • pola kašičice bibera
  • pola kašičice belog luka u prahu
  • ulje 

Priprema:

Karfiol operite i podelite na cvetiće. Vodu prokuvajte sa malo soli, u velikoj šerpi, pa dodajte karfiol i kuvajte 4 minuta, dok ne omekša. Onda ih procedite i ostavite da se ohlade. Umutite jaja, a u zasebnoj posudi pomešajte brašno sa solju, biberom i belim lukom u prahu. U trećoj posudi, pomešajte prezle i parmezan. Zatim, karfiol valjajte u brašno pa u jaja, pa u prezle. Na srednjoj vatri, zagrejte ulje u tiganju. Pržite pohovani karfiol oko 4 minuta, sa svake strane. Zatim ih izvadite na papirne ubruse, da upiju višak ulja. Služite toplo. Bon appetit! 

 

 

Komentari (0)