POHOVANI KARFIOL Savršeno predjelo, samo dodajte prilog po želji
Bićete oduševljeni koliko je ukusno.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.

KREMASTA PASTA SA PILETINOM Klasik italijanske kuhinje koji greje dušu i telo
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

NJOKE SA SLANINOM Gurmanski specijalitet po receptu italijanske bake
Slasne i sočne, bićete raspamećeni.

PUNJENO BELO MESO ZA PRAVE GURMANE Slasni ručak koji će obožavati cela porodica
Svaki zalogaj je raj za nepca.
- 1 glavica karfiola
- 2 jaja
- 100 g brašna
- 100 g prezli
- 50 g parmezana
- kašičica soli
- pola kašičice bibera
- pola kašičice belog luka u prahu
- ulje
Priprema:
Karfiol operite i podelite na cvetiće. Vodu prokuvajte sa malo soli, u velikoj šerpi, pa dodajte karfiol i kuvajte 4 minuta, dok ne omekša. Onda ih procedite i ostavite da se ohlade. Umutite jaja, a u zasebnoj posudi pomešajte brašno sa solju, biberom i belim lukom u prahu. U trećoj posudi, pomešajte prezle i parmezan. Zatim, karfiol valjajte u brašno pa u jaja, pa u prezle. Na srednjoj vatri, zagrejte ulje u tiganju. Pržite pohovani karfiol oko 4 minuta, sa svake strane. Zatim ih izvadite na papirne ubruse, da upiju višak ulja. Služite toplo. Bon appetit!


SOČNA PITA SA SREMUŠEM PO TETA MIRINOM RECEPTU Pravi raj za nepca, a posna
Posna i slasna, a držaće vas dugo sitim.

ZELENI ROLAT Kremasto predjelo biće gotovo očas posla, a nikad sočnije
Sočan rolat savršen za uskršnju trpezu.

PALAČINKE OD HELJDE Zdrave i ukusne, samo dodajte prilog po želji
Dodajte džem ili krem, ili neki slani prilog.

SAHER TORTA Raskošna poslastica ukusa koji se pamti, za savršen vikend
Osvežavajuća čokoladna poslastica za prave sladokusce.
Komentari (0)