SOČNA FOKAČA SA RUZMARINOM Dodajte omiljeni prilog i uživajte

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Biće super i hladna.

fokača sa ruzmarinom
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 2-3 grančice svežeg ruzmarina
  • 300 g brašna
  • 15 g kvasca (pola kocke)
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • 2 dl mlake vode
  • 1 dl maslinovog ulja
  • malo krupne morske soli

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi otopite kvasac i šećer sa malo vode. Pustite da se aktivira. Prosejte brašno, pa dodajte opranu grančicu ruzmarina iskidanu na delove. Umešajte so, kvasac, ulje i vodu, pa zamesite testo. Ostavite ga sat vremena da odstoji. Napravite četvrtast oblik pa na njoj krajem varjače napravite rupice. Premažite maslinovim uljem pa pospite ruzmarinom i krupnom morskom solju. Pecite fokaču u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok ne porumeni.

img
08. 04. 2025 13:52

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

img
04. 04. 2025 12:11

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

img
12. 04. 2025 21:25

Istraga o požaru u diskoteci u Kočanima proširena na još 19 lica

img
25. 03. 2025 10:26

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

img
12. 04. 2025 07:50

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

img
11. 04. 2025 12:35

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

img
12. 04. 2025 21:43

NEMAČKI MEDIJI: Mercedes premešta radna mesta u Mađarsku

img
04. 04. 2025 14:20

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

img
04. 04. 2025 07:13

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

img
06. 04. 2025 10:27

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

Komentari (0)