POGAČICE SA SIROM I VLAŠCEM Idealne za doručak, a super i za večeru

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Prave se lako, a pojedu brzo.

pogačice sa sirom i vlašcem
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 450 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 75 g mekog putera
  • 1 šolja rendanog sira
  • pola šolje seckanog vlašca
  • 200 ml punomasnog mleka
  • 2 jajeta

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj velikoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo.Umešajte rendani sir i seckani vlašac, pa sve dobro izmešajte. Zasebno umutite jaja, pa sipajte mleko i dobro promešajte. Sjedinite mokre i suve sastojke, pa rukama zamesite testo. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od 2-3 cm. Vadite krugove staklenom čašom. Na pleh obložen pek papirom poređajte pogačice. Pecite 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. 

img
04. 04. 2025 12:11

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

img
08. 04. 2025 13:52

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

img
11. 04. 2025 21:37

Bomba eksplodirala u Atini: Policija ogradila područje, mediji primili upozorenje

img
11. 04. 2025 21:14

O čemu su razgovarali Vitkof i Putin i šta sledi: 'Produktivno' natezanje od četiri i po sata

img
04. 04. 2025 14:20

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

img
06. 04. 2025 10:27

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

img
11. 04. 2025 21:30

Konačno otkrivena istina o kineskim vojnicima na frontu?! Oglasili se američki zvaničnici, Peking ćuti!

img
04. 04. 2025 07:13

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

img
25. 03. 2025 10:26

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

img
11. 04. 2025 12:35

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

Komentari (0)