KAROT MAFINI Klasičan desert u potpuno novim izdanju,a slađe sigurno niste jeli
Ako volite klasične mafine, ove sa medom ćete obožavati.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

VOĆNI MAFINI ZA PRAVO UŽIVANJE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a uspeva BAŠ svima
Najbolje služite uz voće ili sladoled.

MIRISNI MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi desert kada vam se jede slatko, a nemate vremena za pripremu
Mirisni i ukusni, za pravo uživanje.

MAFINI SA ŠUMSKIM VOĆEM Neodoljivi desert koji se smaže u trenu, za prave sladokusce
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

MAFINI OD BUNDEVE Slatki i mirisni, nestaće sa stola čim se postave
Neodoljivi i sočni, zamirisaće cela kuća.
- 1 šolja brašna
- 1/2 šolje smeđeg šećera
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 1/2 kašičice cimeta
- 1/4 kašičice đumbira u prahu
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića
- 1/3 šolje meda
- 1/4 šolje ulja
- 1 velika izrendana šargarepa
- 1 jaje
- 1/2 kašičice vanilin ekstrakta
- 1/4 šolje mleka (po potrebi)
Priprema:
U većoj posudi pomešajte brašno, smeđi šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, cimet, đumbir i muskatni oraščić. Dodajte med, ulje, izrendanu šargarepu, jaje i vanilin ekstrakt. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. Ako je smesa suviše gusta, dodajte malo mleka da je razblažite. Po želji, dodajte orašaste plodove u smesu. Rasporedite smesu u pripremljene kalupe za mafine, napunite ih do 2/3 visine. Pecite na 180 stepeni oko 18-20 minuta, ili dok mafini ne postanu zlatnosmeđi i čačkalica probodena u sredinu izađe čista.

ZAPEČENA PILETINA SA TRAPISTOM Sir se topi u ustima, a meso lepi za prste, obožavaće cela porodica
Svaki zalogaj je raj za nepca.

PICA ČETIRI GODIŠNJA DOBA Gurmansko jelo kome nećete moći da odolite, neprevaziđenog ukusa
Savršena za lepo veče sa prijateljima, nestaće u roku od odmah.

SELJAČKA GIBANICA SA SIROM I KAJMAKOM Toliko je slasna da ćete je sanjati noću
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE BOMBICE OD KEKSA Kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena za pripremu
Gotove očas posla, a osvajaju ukusom.

ŠPANSKI OMLET Jeftino jelo brze pripreme koje nećete moći da prestanete da jedete
U sočnom spoju sa krompirom, prste da poližete.
Komentari (0)