KAROT MAFINI Klasičan desert u potpuno novim izdanju,a slađe sigurno niste jeli

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Ako volite klasične mafine, ove sa medom ćete obožavati.

karot mafini
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 1 šolja brašna
  • 1/2 šolje smeđeg šećera
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1/4 kašičice đumbira u prahu
  • 1/4 kašičice muskatnog oraščića
  • 1/3 šolje meda
  • 1/4 šolje ulja
  • 1 velika izrendana šargarepa
  • 1 jaje
  • 1/2 kašičice vanilin ekstrakta
  • 1/4 šolje mleka (po potrebi)

Priprema:

U većoj posudi pomešajte brašno, smeđi šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, cimet, đumbir i muskatni oraščić. Dodajte med, ulje, izrendanu šargarepu, jaje i vanilin ekstrakt. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. Ako je smesa suviše gusta, dodajte malo mleka da je razblažite. Po želji, dodajte orašaste plodove u smesu. Rasporedite smesu u pripremljene kalupe za mafine, napunite ih do 2/3 visine. Pecite na 180 stepeni oko 18-20 minuta, ili dok mafini ne postanu zlatnosmeđi i čačkalica probodena u sredinu izađe čista.

Komentari (0)

Loading