KOMISBROT SA KIKIRIKIJEM Klasičan slatkiš u još slasnijem izdanju, a super ide uz čaj ili kafu
Sladak i slasan desert, prste da poližete.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

STARINSKI KOMISBROT Jednostavni kolač koji savršeno ide uz kafu ili čaj
Jednostavan kolač bogat suvim grožđem, prste da poližete.

STARINSKI KOMISBROT Jednostavan kolač skupog ukusa po receptu iz bakine kuhinje
Jednostavne pripreme i neodoljivog ukusa, bićete oduševljeni.
- 5 belanaca
- 5 kašika kristal šećera
- 5 kašika brašna
- 2 kašike ulja
- 50 g čokolade
- 50 g kikirikija
- 50 g suvog grožđa
- 2 kašike ruma
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kikiriki malo prepecite u tiganju. Onda ga prohladiite i skinite ljuspice, pa ga naseckajte. Polomite čokoladu na kockice. Rumom prelijte suvo grožđe. Onda ga ocedite, pa sa kikirijem i čokoladom dodajte u brašno. Belanca umutite u čvrst sneg, pa polako dodajte šećer, uz neprestano mešanje. Dodajte ulje, pa mutite. Onda ugasite mikser pa dodajte brašno sa sastojcima, i izmešajte. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađen komisbrot secite na tanke šnite.

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

Zvanično: Nemac u Real Madridu

Egipatski Maldivi – nikada povoljnije! Jutarnji polasci svake nedelje uz 299€ akontacije I čak do -10% popusta!

OTKRIJTE ČAROLIJU ZAPADNE SRBIJE Tara, Drina, Bajina Bašta i Ljubovija - letovanje koje se pamti do kraja života!

Casa Maiac – Upoznajte Kosmaj inspirisan Toskanom

TOKOM SVETSKOG PRVENSTVA U VATERPOLU 3000 DINARA I 1500 FREE SPINOVA SAMO U ADMIRAL BETU

Vrhunske za probavu: Ove namirnice odmah uvrstite u ishranu, creva će vam biti zahvalna

Rusija čeka...

Bez ovoga nikako ne idite na plažu: Nećete izgoreti, koža će vam biti zahvalna, a još ćete uštedeti!

Neodoljiva ponuda! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 99€ i čak do -12% popusta!

DOMAĆE FRITULE Gotove dok pristavite kafu, a mekane i vazdušaste, i dupla mera će biti malo!
Mirisne i neodoljive, pravićete stalno.

PRAVE BOSANSKE TULUMBE Spolja hrskave, a iznutra mekane, i uspevaju svima
Sočne i slatke, prste da poližete.

TIRAMISU KUGLICE Super idu uz šoljicu kafe, a tope se u ustima
I dupla mera će biti malo.

NEODOLJIVA PITA SA ŠLJIVAMA Poslastica od gotovih kora koja miriše na ljubav
Mirisna i mekana, za pravo uživanje.

ESTERHAZI TORTA Nazvana po grofu, spor oko nje i dalje traje, a ulepšaće svaki važni događaj
Čuvenu poslasticu osmislili su budimpeštanski poslastičari krajem 19. veka, a nazvana je po grofu Esterhaziju. Do dana današnjeg vodi se sudski spor između Beča i Budimpešte oko toga čija je „licenca“ za tortu. Od kvalitetnih sastojaka, svečana i raskošna, savršena za sve specijalne prilike i slavsku trpezu. Iako čuvena šara na torti iziskuje preciznost, sav trud u pripremi ove poslastice će se isplatiti.
Komentari (0)