POSNE VARENIKE SA SREMUŠEM Prolećni ručak po receptu iz starog bakinog rokovnika
Ukusne i drugačije, pravićete stalno.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

POSNE SARMICE OD ZELJA ZA SAVRŠEN RUČAK Toliko su ukusne da ćete zaboraviti da nedostaje meso
Sočne i ukusne, prste da poližete.


KREMASTA FUNGI PASTA Posno jelo iz italijanske kuhinje koje greje dušu i telo
Služite uz sos po želji.

SOČIVO SA KOMADIĆIMA SOJE Posni specijalitet koji će vas dugo držati sitim, ukusa koji budi sva čula
Sočno i slasno, a posno jelo.
- 300 g brašna
- 1 kašičica soli
- 2 kašike biljnog ulja
- 150 ml tople vode
Za fil:
- 200 g sremuša
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
- svež peršun
- sok od pola limuna
Za preliv:
- 1 glavica crnog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
Priprema:
U veliku posudu stavite brašno i so. Polako dodajte toplu vodu i biljno ulje, pa zamesite testo, oko 5 minuta. Onda ga pokrijte vlažnom krpom i ostavite da miruje pola sata. Prodinstajte sremuš na zagrejanom maslinovom ulju u tiganju, na srednjoj temperaturi. Onda umešajte so, biber i seckan peršun. Sipajte i sok od limuna. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo na debljinu od oko 3 mm. Uz pomoć čaše izrežite okrugle komade testa, pa na sredinu svakog stavite kašičicu fila od sremuša. Preklopite na pola i pritisnite ivice da ih spojite. Vodu sa soli zagrejte u velikoj posudi, pa ubacite varenike u ključalu vodu. Kuvajte oko pet do sedam minuta, dok ne isplivaju na površinu. Onda ih procedite. Prodinstajte sitno seckan crni luk, pa njime prelijte varenike. Prijatno!

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

Srbija postavlja temelje za budućnost svog tržišta kapitala: Ministarstvo finansija i Beogradska berza predstavili mapu puta za inovacije

Svakog leta izgorite na suncu i odmor vam presedne? Pronašli smo 3 proizvoda koja štite, garantuju bronzani ten i na popustu su!

PRIRODA, MIR I OSVEŽENJE NA DOHVAT RUKE: Najlepša kupališta u Srbiji za savršen dan

Oklahoma piše istoriju: Prva NBA titula stigla među Tandere

Ne propustite sjajnu priliku – još danas! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

Ubedljivo najtraženija destinacija u Africi ovog leta! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

Neodoljiva ponuda! Na ovom letovalištu: 10 noćenja po ceni 7 | 9 noćenja po ceni 6 – uz samo 299€ akontacije i dodatni popust čak do -10%!

Najbolji svetski stejk u novom meniju restorana Grafičar

Pridruži se AdmiralBet floti i iskoristi bonus dobrodošlice kakav zaslužuješ!

POSNA PAŠTETA OD LEBLEBIJA Kremasti namaz za svaki dan, brzo i lako se pravi
Posna pašteta je odlična na tostiranom hlebu, lepinji ili kao namaz za štapiće od povrća

GRILOVANA LAGODNOST Piletina i šareno povrće za vrele dane
Jedan super lagani i osvežavajući letnji obrok sa piletinom i povrćem — idealan za tople dane

STARINSKI RECEPT ZA OKREPLJUJUĆE VARIVO Domaća čorba, najzdravije jelo na kašiku
Bolja od kafanske. Može bilo koja vrsta mesa, bilo koje povrće, bilo da je sveže ili zamrznuto moći ćete da napravite ovu čorbicu

STVORENA ZA LETNJE VRUĆINE Cezar salata je pun pogodak za porodični ručak, a ovaj sastojak joj daje poseban šmek
Što se tiče preliva, izbegnite kupovne flaširane verzije i napravite sopstveni domaći preliv...

NEMA KO NE VOLI HLADNU ČAŠU OVOG NAPITKA Najprostiji recept za domaći sok od višnje koji će vas okrepiti
Javite nam utiske kada ga pripremite i probate!
Komentari (0)