BELA ČORBA PO KAFANSKOM RECEPTU Pojede se u slast, a idealna za svaku svečanu trpezu
Kremasta i ukusna, sipaćete tanjir više.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

PILEĆA ČORBA Okrepiće vas u trenu, a pravi je raj za nepca
Ukusa koji se pamti, pravićete stalno.

BELA ČORBA Donosimo vam originalni kafanski recept, a pomera granice dobrog ukusa
Okrepiće vam dušu i telo od prvog zalogaja.

PILEĆA ČORBA Klasik bez premca kome niko ne može da odoli, a krepi organizam u trenu
Kremasta čorba pomoćiće vam kada ste prehlađeni, a osvaja na prvi zalogaj.

PILEĆA ČORBA Zagrejaće vam dušu i telo, sipaćete tanjir više
Napravite belu pileću čorbu, okrepiće vam ceo organizam. Zdrava i ukusna, pravićete je stalno.
- 400 g belog mesa
- 3 crna luka
- 3 šargarepe
- 3 krompira
- 3 žumanca
- 180 ml pavlake
- 1 kašika brašna
- 1 kašika soli
- 1 kašika suvog začina
- 1 kašika bibera
- 1 veza peršunovog lista
Priprema:
Iseckajte crni luk na sitno i stavite da se dinsta na ulju. Belo pileće meso isecite na kockice, pa ga dodajte luku, sipajte preko mesa malo brašna i nastavite sa dinstanjem.Posle pet minuta počnite da dolivate vodu. Potom dodajte šargarepu i krompir koje ste prethodno očistili i iseckali na sitno. Posolite, dodajte biber i suvi začin, pa nalijte vodom i kuvajte na „tihoj“ vatri. Na ovu količinu sastojaka biće dovoljno da sipate dva litra vode.Povremeno promešajte čorbu. Posle otprilike sat vremena čorba će biti gotova. Skinite posudu sa šporeta, pa u čorbu ulijte umućena žumanca sa kiselom pavlakom. Još nekoliko puta dobro promešajte čorbu, kako bi se pavlaka i žumanca sjedinili sa ostalim sastojcima. Ako volite kiseliju čorbu, na kraju dodajte limunov sok i opet promešajte. Prilikom služenja sitno iseckajte svež peršunov list, pa pospite po sredini tanjira.

Ubedljivo najtraženija destinacija u Africi ovog leta! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

Najbolji svetski stejk u novom meniju restorana Grafičar

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

Ne propustite sjajnu priliku – još danas! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

Snažan zemljotres pogodio Rusiju!

Pridruži se AdmiralBet floti i iskoristi bonus dobrodošlice kakav zaslužuješ!

Neodoljiva ponuda! Na ovom letovalištu: 10 noćenja po ceni 7 | 9 noćenja po ceni 6 – uz samo 299€ akontacije i dodatni popust čak do -10%!

Telekom Srbija i Njuzmaks osvajaju Evropu!
Fali joj samo sedlo - Senidah kao vatrena kaubojka, sevnuli bataci (VIDEO)

SAVRŠEN BEG OD VRUĆINE: Akva parkovi širom Srbije nude osveženje koje se pamti – tobogani, bazeni i lud provod bez kraja!

POSNA SPANAĆ TORTA Raskošna i kremasta, polizaćete i tanjir koliko je ukusna
Kremasta i slasna, bićete oduševljeni ukusom.

KOKOS KOCKE OD SAMO 3 SASTOJKA Kremasto savršenstvo koje uspeva i početnicima
Sočan i lagan kolač, savršen za leto.

NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Poćiće vam voda na usta koliko je ukusno
Za gurmane i one izbirljive.

KADA PROBATE PAŠTETU OD PASULJA PO RECEPTU ZORICE MARKOVIĆ NEĆETE POŽELETI DRUGU Osvaja od prvog zalogaja
Zorica Marković, pevačica folk muzike, od 70 ih godina prošlog veka deo je srpske muzičke scene, a svojim moćnim vokalom spada u izvođače za čiji se nastup traži karta više. Da nije samo talentovana za pevanje, pokazuje i ovaj recept za namaz od pasulja, koji daje šmek svakom jelu. Njenim specijalitetima najviše se obraduju sinovi Dejan i Ilija.

NJOKE U PARADAJZ SOSU Jednostavan vikend ručak u kome će porodica uživati
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
Komentari (0)