KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

KUGLOF SA KOKOSOM Aromatični desert koji budi sva čula
Sočan i sladak, za pravo uživanje.

NEODOLJIVI ČOKOLADNI KUGLOF Sočni desert koji budi sva čula
Savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nesto slatko.

AROMATIČNI KUGLOF SA RUMOM I SUVIM GROŽĐEM Desert mekan kao pamuk, za pravo uživanje
Fenomenalan desert oduševiće i one izbirljive.

AROMATIČNI KUGLOF ZA SVE PRILIKE Fenomenalni desert za svaku svečanost, a gosti će vam tražiti recept
Fenomenalni kolač raspametiće i one koji ne vole slatko, ukusa koji priča priče.
- 250 g brašna
- 200 g šećera
- 150 g putera (omekšanog na sobnoj temperaturi)
- 3 jaja
- 150 ml mleka
- 100 g kokosovog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- prstohvat soli
- vanilin šećer (opciono)
- kokosov čips ili rendana kokosova korica za posipanje (opciono)
Priprema:
Umutite omekšani puter sa šećerom dok ne dobijete kremastu smesu. Dodajte jaja jedno po jedno, dobro ih umutite između svakog dodavanja. Umutite brašno s praškom za pecivo i solju. Dodajte kokosovo brašno i promešajte. Postepeno dodajte suve sastojke smesi s jajima i puterom, uz dodavanje mleka kako biste dobili glatku smesu. Ako želite, dodajte vanilin šećer za dodatni ukus. Podmažite kalup za kuglof i pospite ga brašnom. Stavite smesu u kalup. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 40-50 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Izvadite iz rerne i ostavite da se kuglof ohladi pre nego što ga izvadite iz kalupa. Po želji, pospite rendanim kokosom ili kokosovim čipsom pre serviranja.

NEODOLJIVI MAFINI SA LIMUNOM Osvežavajući slatkiš u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

TIRAMISU KUGLICE Savršeni spoj sitnih kolača i čuvenog italijanskog deserta, za sve svečane prilike
Mekane i sočne, nestaće sa stola odmah.

KROFNE PUNJENE KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, a tope se u ustima
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA SAHER TORTA Neodoljiva poslastica sa džemom koja ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena i slatka, uzećete parče više.

PIJANA TORTA SA VIŠNJAMA ZA USKRS Polovina nestane dok trepnete
Sočna i osvežavajuća, nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)