KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja

Ivana Pavlović

18:30

Slatki kutak 0

Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.

kuglof sa kokosom
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 250 g brašna
  • 200 g šećera
  • 150 g putera (omekšanog na sobnoj temperaturi)
  • 3 jaja
  • 150 ml mleka
  • 100 g kokosovog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • vanilin šećer (opciono)
  • kokosov čips ili rendana kokosova korica za posipanje (opciono)

Priprema:

Umutite omekšani puter sa šećerom dok ne dobijete kremastu smesu. Dodajte jaja jedno po jedno, dobro ih umutite između svakog dodavanja. Umutite brašno s praškom za pecivo i solju. Dodajte kokosovo brašno i promešajte. Postepeno dodajte suve sastojke smesi s jajima i puterom, uz dodavanje mleka kako biste dobili glatku smesu. Ako želite, dodajte vanilin šećer za dodatni ukus. Podmažite kalup za kuglof i pospite ga brašnom. Stavite smesu u kalup. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 40-50 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Izvadite iz rerne i ostavite da se kuglof ohladi pre nego što ga izvadite iz kalupa. Po želji, pospite rendanim kokosom ili kokosovim čipsom pre serviranja.

 

Komentari (0)

Loading