POSNA TORTA OD ŠARGAREPE Mirisna poslastica koja osvežava u trenu
Kremasta i ukusna, najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

BRZA POSNA TORTA SA JAGODAMA Nema paljenja rerne, može i dete da je napravi
Savršena za sve svečane prilike.

POSNA NUGAT TORTA Fenomenalna poslastica očaravajućeg ukusa nestaće sa stola čim se postavi
Sočna i kremasta, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNA SAHER TORTA Neodoljiva poslastica sa džemom koja ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena i slatka, uzećete parče više.

GRČKA GALATOPITA Jeftina, izdašna i savršena, i dupla mera će biti malo!
Pravi se od osnovnih sastojaka koje već imate u kuhinji, a tajna njenog ukusa leži u pažljivom kuvanju kremastog fila i savršenom pečenju da bi se dobila zlatna i hrskava kora. Lagana i letnja poslastica, savršena je za sve specijalne prilike i porodična okupljanja.
- 300 g šargarepe
- 1 šolja urmi
- 1 šolja ovsenih pahuljica
- 1 šolja kokosovog brašna
- 1 šolja badema
- 1 vanilin šećer
- 2 kašičice cimeta
- ¼ kašičice đumbira
- ¼ kašičice mlevenog muskatnog oraščića
- malo morske soli
- malo biljnog mleka
Za krem:
- 1 šoljica indijskih oraščića (160 g)
- 3 sušene urme
- 1 kašika susama
- 1 vanilin šećer
- oko 30 ml biljnog mleka
Priprema:
Narendajte šargarepu. Urme prelijte toplom vodom, pa ostavite tako 5 minuta. Ocedite. Narendanu šargarepu stavite u blender. Dodajte urme, ovsene pahuljice, kokosovo brašno, bademe, vanilin šećer, cimet, đumbir, muškatni oraščić i malo soli. Izblendajte smesu pa dodajte ovseno mleko da dobijete kompaktnu smesu. U kalup obložen papirom za pečenje izručite smesu, pa poravnajte. U blender stavite indijske oraščiće, namočene urme, susam, vanilin šećer pa usitnite. Sipajte ovseno mleko. Na smesu od šargarepe nanesite pripremljeni krem pa poravnajte. Dekorišite kolač listićima šargarepe pa pospite seckanim bademima. Ostavite 2 sata u frižideru, pa secite i služite.

Posne palačinke od 2 sastojka! Kuvar otkriva trik iz restorana zbog kojeg su uvek tanke i mekane!

OTKRIJTE ČAROLIJU ZAPADNE SRBIJE Tara, Drina, Bajina Bašta i Ljubovija - letovanje koje se pamti do kraja života!

TOKOM SVETSKOG PRVENSTVA U VATERPOLU 3000 DINARA I 1500 FREE SPINOVA SAMO U ADMIRAL BETU

Casa Maiac – Upoznajte Kosmaj inspirisan Toskanom

Bez ovoga nikako ne idite na plažu: Nećete izgoreti, koža će vam biti zahvalna, a još ćete uštedeti!

Neodoljiva ponuda! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 99€ i čak do -12% popusta!

Egipatski Maldivi – nikada povoljnije! Jutarnji polasci svake nedelje uz 299€ akontacije I čak do -10% popusta!

TERMOMETRI OBARAJU REKORDE! U sredu stiže pakao, najavljeno i do 45 stepeni!

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

BAŽDAR DONEO NOVAC PARTIZANU: U Humsku neočekivano stiglo 1.500.000 evra

SPANAĆ MUSAKA SA MLEVENIM MESOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za savršen nedeljni ručak
Sočna i slasna, ukućani će biti oduševljeni.

POSNE AMERIČKE PALAČINKE Nimalo ne zaostaju za originalom, smažu se u trenu
Samo dodajte javorov sirup i namaz po želji.

UŠTIPCI MEKANI KAO DUŠA Recept Ane Sević raspametio domaćice na mrežama, svi ga dele
Iako je pobornica zdrave ishrane, voditeljka Ana Sević podelila je recept za uštipke kojima nije moguće odoleti. Ovaj recept joj je dala baka, i jedino takve priznaje, prave domaće. Njene kulinarske specijalitete najviše vole suprug Danijel i deca, a ne sumnjamo da ćete i vi biti oduševljeni.

BAKIN SPANAĆ MIRIŠE NA DETINJSTVO Kremast i jednostavan, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Najbolje služite uz meso ili ribu.

RIŽOTO SA MESOM I POVRĆEM Ručak koji pomera granice dobrog ukusa, cela porodica će uživati
Savršenog ukusa, a zasitno.
Komentari (0)