LAGANI TART SA LIMUNOM Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće
Sladak i kremast, nestaće sa stola čim se postavi.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

TART SA LIMUNOM Kraljevski desert koji se topi u ustima, za pravo uživanje
Fenomenalni kolač uspeće svima, pa i potpunim početnicima, a pomera granice dobrog ukusa.

ČOKOLADNI BRAUNI Samo umutite sastojke i ispečete, a ukusan kao da ste pravili satima
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.

ČIZKEJK Donosimo vam originalan američki recept, biće kremast i sočan
Uspeva svima, a osvaja ukusom.
Za podlogu:
- 250 g običnog brašna, plus dodatno za posipanje
- 70 g šećera u prahu
- 125 g neslanog putera, isečenog na kockice
- 2 žumanceta
Za fil:
- 5 jaja
- 140 g šećera
- 150 ml slatke pavlake
- 100 ml limunovog soka
- 2 kašike narendane limunove kore
Priprema:
Rernu zagrejte na 160 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno i prah šećer. Puter umešajte prstima u brašno, dok ne dobijete mrvičastu smesu. Dodajte žumanca. Obmotajte testo providnom folijom, pa ostavite pola sata u frižideru. Umutite jaja, pa dodajte šećer, slatku pavlaku, limunov sok i koru. Oklagijom razvaljajte testo na ebljinu novčića, pa ga stavite u kalup za tart. Pritisnite dno i strane, pa odrežite višak testa. Viljuškom izbockajte testo, pa ga vratite u frižider na 30 minuta. Prekrijte folijom i pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Zatim, skinite foliju i pecite još 20 minuta. Gotovo testo izvadite iz rerne, pa sipajte fil i ponovo pecite 30-35 minuta dok se ne stegne. Pustite da se prohladi. Prijatno!

Spinback ti donosi besplatne spinove svakog dana!

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu

Rezervišite na vreme svoj odmor na Egipatskim Maldivima! Uz Uskršnju akciju -10% popusta! Viša klasa putovanja

Vučić čestitao Mercu: Verujem da će saradnja između Srbije i Nemačke nastaviti da se produbljuje

Imovinsko osiguranje - ključ zaštite u neizvesnim vremenima

Vučić uputio čestitku pripadnicima Garde Vojske Srbije; "Simbol tradicije"

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs

ČOKOLADNI BRAUNI Samo umutite sastojke i ispečete, a ukusan kao da ste pravili satima
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.

ČIZKEJK Donosimo vam originalan američki recept, biće kremast i sočan
Uspeva svima, a osvaja ukusom.

NEODOLJIVA BAJADERA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Po receptu iz starog rokovnika, nema ko će joj odoleti
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

POSNE BANANA KUGLICE SE TOPE U USTIMA Brzinski desert kada vam se jede slatko, a nemate vremena
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah.

JEDNOSTAVNA PUDING ČOKOLADNA TORTA Kremasta i brza poslastica po receptu za početnike
Neodoljiva poslastica raspametiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)