KREMASTI EKLERI Super idu uz kafu, a tope se u ustima, najbolje odmah stavite duplu meru
Savršeni za sve svečane prilike, gosti će biti oduševljeni.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

VALJUŠCI SA MAKOM Bude nostalgiju na dane detinjstva, a gotovi očas posla
Desert ukusa koji se pamti.

TIRAMISU EKLERI Savršen spoj vazdušastog testa i bogatog, kremastog fila, u desertu koji spaja ono najbolje
Mekani i sočni, za prave sladokusce.

ČOKOLADNI MUS Gotov za pola minuta, a nikad kremastiji i slađi, poćiće vam voda na usta
Neodoljivi desert za sve prilike.

NEODOLJIVI ČOKOLADNI SUFLE Desert koji se topi u ustima, a uspeva i početnicima, po receptu bez mane
Savršenog ukusa koji se pamti.
- 250 ml vode
- 125 ml ulja
- prstohvat soli
- 2 kašike šećera
- 150 g brašna
- 4 komada jaja
Za fil:
- 800 ml mleka
- 2 pudinga sa ukusom vanile
- 1 kašika gustina
- 6-7 kašike šećera
- 100 g maslaca
- 6 kašika mlevenog keksa
- 60 g čokolade
- 1 kašičica maslaca
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite puding, šećer i gustin u 100 ml mleka, a ostatak stavite da se zagreva. Dodajte puding, pa zakuvajte fil. Potom ga pustite da se prohladi. Dodajte mleko u prahu i maslac, pa umutite mikserom. Umešajte i mleveni keks i kratko umutite. Sipajte vodu i ulje u šerpu, pa dodajte so i šećer. Zagrejte na umerenoj temperaturi, pa kad provri skinite sa ringle i dodajte brašno. Mešajte dok se smesa ne ujednači, pa vratite na ringlu i nastavite da mešate. Pustite da se hladi, pa dodajte jedno po jedno jaje i mutite mikserom.U špric za eklere sipajte smesu, pa istiskajte eklere jednake veličine na papiru za pečenje. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni,pa smanjite na 180 stepeni i pecite još 10 minuta.Nemojte da otvarate rernu tokom pečenja. Pustite da se prohlade, pa ih presecite na pola. Filom napunite poslastičarski špricm pa punite eklere. Otopljenu čokoladu sa maslacem na pari prelijte preko eklera.

SVEŽA NOĆ I JUTRO, A DAN SUNČAN I TOPAO: Vremenska prognoza za subotu 14. jun

Saznajemo od Wayouta: Egipat – Odakle je sve počelo

KRSTARENJE SLOTOVIMA Prati kalendar aktivnosti, jer svakog dana te čekaju nove prilike za bonus, a mesečni fond dostiže čak 20 miliona dinara!

Najbolji svetski stejk u novom meniju restorana Grafičar

Glasaj za omiljeno ime maskota na EXPO-u

Ne propustite sjajnu priliku – još danas! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

BEOGRAĐANI, SPREMITE ZALIHE VODE: Zbog radova suve slavine u ponedeljak i utorak

Gadna pretnja iz Irana: "Svet će biti šokiran" VIDEO

Ubedljivo najtraženija destinacija u Africi ovog leta! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

VELIČANSTVEN KULTURNI DOGAĐAJ: Beogradska filharmonija na "Rahmanjinov maratonu" u Dortmundu

PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama oboriće s nogu sve koji je budu probali
Nema ko vam neće tražiti recept.

NEODOLJIVA NUGAT TORTA Kremasta i bombastična, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko
Toliko je ukusna, nema ko će joj odoleti.


SLATKE KROFNICE SA SIROM RAJ ZA NEPCA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče.
Komentari (0)