BRZE KIFLICE SA SIROM Služite ih vruće uz jogurt, a biće preukusne i kada se ohlade
Priprema nije komplikovana, a osvajaju ukusom.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

KIFLICE SA SLANINOM Kada poželite savršenstvo, a biće mekane i sutradan
Najbolje služite uz šolju jogurta.

BRZE KIFLICE SA ŠUNKOM Svi ih obožavaju, prave se lako, a biće mekane i sutradan
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE PROLEĆNE KIFLICE SA SALAMOM Slasne i ukusne, smažu se očas posla
Napravite ove ukusne kiflice po receptu Milice Spasić iz Mihajlovca kod Smedereva

DOMAĆE KIFLICE Umesite ih za doručak, a savršene su i za večeru
Mekane kao duša, a sočne, odlično se slažu sa jogurtom.
Za testo:
- 1 kg mekog belog brašna
- 2 kašičice soli
- 1 kocka svežeg kvasca
- 2 kašičice šećera
- 500 ml mleka
- 150 ml ulja
- 2 jaja
Za fil:
- 500 g sira
- 1 jaje
Dodatno:
- 1 žumance
- 1 kašika mleka
- 250 g margarina
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Viljuškom izgnječite sir, pa dodajte jaje. Razmutite kvasac sa šećerom i brašnom, u malo mleka. Ostavite da se aktivira. U jednu posudu stavite prosejano brašno, so, kvasac, jaja, ulje i mleko i zamesite glatko testo. Pokrijte i ostavite oko pola sata da naraste. Zatim premesite testo, pa ga podelite na dva dela, a onda njih na pet loptica. Svaku lopticu razvucite oklagijom na debljinu od nekoliko mm, a krug na osam delova-trouglova. Nanesite kašičicu fila na širi deo trougla, pa preklopite sa dva susedna kraja i umotajte ka vrhu. Onda ivice savijte ka unutra. Prebacite kiflice u pleh obložen pek papirom, pa ih premažite mešavinom žumanca i mleka. Izrendajte preko margarin. Ostavite na šporetu da narastu. Pecite 20 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

PIRE KROMPIR PO RECEPTU ZA POČETNIKE Napravite ovako i biće kremast i bez grudvica
Priprema je jednostavna, a ukus savršen.

KOKOS ŠTRUDLE SA VIŠNJAMA Mirisne i slatke, a nema paljenja šporeta, ukusa za čistu desetku
Ukusa koji priča priće, nestaće sa stola odmah.

PILETINA STROGANOV Slasno i raskošno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Pospite peršunom i služite uz pastu.

NAJMEKŠI SLAVSKI KOLAČ ZA SPASOVDAN Recept za početnike posle kog ćete zaboraviti na sve ostale
Vredi svakog uloženog truda, a gosti će biti oduševljeni.

PIKANTNA PILETINA SA SENFOM Ručak koji će cela porodica obožavati, u savršenom spoju ukusa
Sočno jelo raspametiće i one izbirljive.
Komentari (0)