BRZE KIFLICE SA SIROM Služite ih vruće uz jogurt, a biće preukusne i kada se ohlade

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Priprema nije komplikovana, a osvajaju ukusom.

kiflice na vodi
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Za testo:

  • 1 kg mekog belog brašna
  • 2 kašičice soli
  • 1 kocka svežeg kvasca
  • 2 kašičice šećera
  • 500 ml mleka
  • 150 ml ulja
  • 2 jaja

Za fil:

  • 500 g sira
  • 1 jaje

Dodatno:

  • 1 žumance
  • 1 kašika mleka
  • 250 g margarina

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Viljuškom izgnječite sir, pa dodajte jaje. Razmutite kvasac sa šećerom i brašnom, u malo mleka. Ostavite da se aktivira. U jednu posudu stavite prosejano brašno, so, kvasac, jaja, ulje i mleko i zamesite glatko testo.  Pokrijte i ostavite oko pola sata da naraste. Zatim premesite testo, pa ga podelite na dva dela, a onda njih na pet loptica. Svaku lopticu razvucite oklagijom na debljinu od nekoliko mm, a krug na osam delova-trouglova. Nanesite kašičicu fila na širi deo trougla, pa preklopite sa dva susedna kraja i umotajte ka vrhu. Onda ivice savijte ka unutra. Prebacite kiflice u pleh obložen pek papirom, pa ih premažite mešavinom žumanca i mleka. Izrendajte preko margarin. Ostavite na šporetu da narastu. Pecite 20 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

 

Komentari (0)

Loading