UROŠ TORTA Starinska poslastica po receptu iz bakine sveske, raskošna i neodoljiva
Drugačija i ukusna, zavolećete je na prvi zalogaj.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

PUSLICA TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Pola pleha nestane dok trepnete
Gosti će biti oduševljeni ukusom.

ČOKOLADNA TORTA PO RECEPTU IZ 1860 GODINE Savršen spoj sa džemom i orasima koji pomera granice dobrog ukusa
Kremasta i jednostavna, a savršenog ukusa.

MARELA TORTA Klasik pun čokolade i višanja, polizaćete i tanjir koliko je ukusno
Čokoladna i neodoljiva, najbolje odmah stavite duplu meru.

DOBOŠ TORTA Tradicija i prošlost u svakom zalogaju
Poslastica sa kojom nema greške.
Za kore:
- 4 belanca
- 4 kašike šećera
- 4 kašike mlevenih oraha
- 1 kašika brašna
- na vrh kašičice praška za pecivo
Fil:
- 1,5 l mleka
- 32 žumanca
- 200 g gustina
- 15 kašika šećera
- 375 g maslaca ili margarina
- ekstrakt vanile
- 300 g lešnika
- 300 g šlaga
- 400 ml mleka ili kisele vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte orahe, brašno i prašak za pecivo. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite 12 do 13 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Tako napravite 8 kora. Izvadite iz pleha, pa odlepite ivice sa papira. Žumanca pomešajte sa šećerom i gustinom, pa dodajte malo hladnog mleka i izmešajte. Ostatak mleka stavite da provri, pa zakuvajte žumanca i mešajte dok se ne zgusne. Skinite sa vatre, pa prebacite u veću posudu i pokrijte folijom i ostavite da se prohladi. Maslac penasto umutite, pa dodajte u fil i umutite. Dodajte vanilin ekstrakt pa opet umutite. Zasebno umutite šlag sa kiselom vodom. Izblendajte lešnike. Filujte redosledom kora, fil, šlag, a između lešnici. Ostavite u frižideru da se torta ohladi. Prijatno!

Najoštrije osuđujemo paljenje srpske zastave na "Poljudu" - Ministarstvo sporta ogorčeno ponašanjem hrvatskih navijača

Svi ovo stavljaju u salatu, a zapravo je uništava: Poznata kuvarica otkriva koje povrće nikada ne ide u činiju!

EKSKLUZIVAN SNIMAK IZ VAZDUHA: Srpski "kamov" treći dan u akciji gašenja požara u Crnoj Gori (VIDEO)

SPORTSKI JACKPOT RAZLOG VIŠE ZA IGRU! Prematch + live

Zaustavite dosadno lajanje psa: Dreserka otkrila trik kako da smirite ljubimca (VIDEO)

Ekspo 2025 u Osaki već premašio 18 miliona karata – troškovi pokriveni, a još nije kraj

VODOSNABDEVANjE NA TERITORIJI ČAČKA Kvar saniran, ali preti suša

Mali ambasadori dijaspore zakoračili u svet budućnosti – Ekspo 2027 Plejgraund

POŽAR U BANjSKOM POLjU KOD BORA: Gori šuma i nisko rastinje

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

GRUŽANSKA KROMPIR ČORBA Recept iz stare Jugoslavije, baš ovakvu je voleo Tito
Sočna i slasna, bićete oduševljeni ukusom.

KAPETAN MIŠIN KOLAČ BOLJI OD SVAKE TORTE Sa 3 korice i bogatim filom, po ukusu mu nema ravnog
Za svaku svečanu trpezu.

RUSKE KAPE Savršenstvo kokosa sa čokoladom, nijedna slava ne može da prođe bez njih
Soćne i kremaste, a nema ko ih ne voli.

BOSANSKI BUREK SA MESOM Zahvaljujući ovom triku uvek ispadne hrskav i slasan
Na kraju pečenja burek poprskajte mineralnom vodom i vratite još 10 minuta u ugašenu rernu, to će mu dati hrskavost.

ZAPEČENI KUPUS SA PILETINOM Gotov očas posla, a pola pleha nestane dok trepnete
Zasitni ručak koji će porodica obožavati.
Komentari (0)