ZOJA TORTA Poslastičarsko čudo zavolećete od prvog zalogaja, za prave ljubitelje čokolade
Čokoladna i raskošna poslastica raspametiće sve koji je budu probali.

Potrebno je:
Za kore:
Možda vas zanima:

LUDLAB TORTA Mađarska poslastica sa višnjama koja miriše na ljubav,nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Za prave sladokusce i one izbirljive.

MEDOVIK TORTA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Lako i brzo, svako može da je napravi
U savršenom spoju sa medom, ukrasiće svaku svečanu trp'ezu.

ŠUMSKA VOĆNA TORTA Lagana i osvežavajuća poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

JAFA TORTA Poslastica koja će vas osvežiti u trenu, kremasta i raskošna
Savršena za sve svečane prilike i slavsku trpezu.
- 7 jaja
- 200 g šećera u prahu
- 200 g maslaca
- 200 g čokolade za kuvanje
- 100 g mlevenog keksa
Za prvi fil:
- 6 jaja
- 200 g šećera u prahu
- 180 g čokolade za kuvanje
- 200 g maslaca
- 200 g pečenih mlevenih lešnika
Za drugi fil:
- 500 ml slatke pavlake
Priprema
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa prstohvatom soli. Zasebno umutite maslac sa šećerom u prahu. Dodajte žumanca, jedno po jedno i otopljenu čokoladu. Onda umešajte sneg od belanaca, a zatim i mleveni keks. Za svaku koricu stavite u pleh punih 6 kašika pa ispecite koru. Potrebno je da ih bude 4. Pecite oko 20 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Ostavite kore da se prohlade. Umutite jaja sa šećerom u prahu, pa ih zakuvajte na pari. Onda dodajte polomljenu čokoladu, pa mešajte dok se ne otopi. Skinite sa ringle i ostavite da se prohladi. Sjedinite hladan fil sa umućenim maslacem, pa dodajte mlevene lešnike. Zasebno umutite slatku pavlaku. Filujte redosledom kora, čokoladni fil, slatka pavlaka, kora, fil, slatka pavlaka. Dekorišite tortu po želji.

OVAKO SU AGENTI MOSADA NADMUDRILI NEPRIJATELjA: Komandosi postavljali sisteme za precizno napadanje, iranska PVO utihnula (FOTO/VIDEO)

POGINUO BRITANAC: Nesreća u kanjonu reke Hrčavke, na području Foče

Ubedljivo najtraženija destinacija u Africi ovog leta! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

Najbolji svetski stejk u novom meniju restorana Grafičar

Dnevna rutina bogataša koji želi zauvek da ostane mlad: Bez ovih namirnica ne započinje dan

Glasaj za omiljeno ime maskota na EXPO-u

BUKTI RAT U EVROPSKOJ KOŠARCI: Menadžer Filipa Petruševa udario na trenera Olimpijakosa

Saznajemo od Wayouta: Egipat – Odakle je sve počelo

KRSTARENJE SLOTOVIMA Prati kalendar aktivnosti, jer svakog dana te čekaju nove prilike za bonus, a mesečni fond dostiže čak 20 miliona dinara!

Ne propustite sjajnu priliku – još danas! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.

PICA TROUGLIĆI Savršeni za lepo veče sa prijateljima, razgrabiće se čim se postave
Najbolje služite uz šolju jogurta.

FUNGI PASTA Kremasta i slasna, jedini recept koji će vam trebati za italijanski specijalitet
Polizaćete prste koliko je ukusno.

ŠARENI RIŽOTO SA PEČURKAMA Ručak koji budi sva čula, ukućani će stajati u redu za još
Ukusan i zasitan, za ručak koji se pamti.
Komentari (0)