PRINCES KROFNE SA VIŠNJAMA Klasik koji ne izlazi iz mode u sočnom spoju sa voćem
Vazdušaste i mekane, savršene za proleće.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

PRINCES KROFNE IZ BAKINE KUHINJE Mirisne i slatke, ovako ukusne do sada niste jeli
Svaki zalogaj je raj za nepca.

PRINCES KROFNE Desert iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na detinjstvo
Mekane i mirisne, najbolje odmah stavite duplu meru.

NAJBOLJI RECEPT ZA PRINCES KROFNE Jednostavne i provereno dobre, kao one iz bakine kuhinje
Mekane i vazdušaste, po receptu bez mane.

- 350 ml vode
- 1/2 kašičice soli
- 75 g putera
- 230 g brašna
- 3 jajeta
- 1 kašičica praška za pecivo
Za krem:
- 500 ml slatke pavlake
- 2-3 kašike šećera u prahu
- Za fil sa višnjama:
- 200 ml kompota sa višnjama
- 3 kašike šećera
- 1/2 kašike skroba
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U šerpi zakuvajte vodu, so i puter na srednjoj temepraturi, pa kad provri umešajte prosejano brašno i brzo sjedinite drvenom varjačom. Kuvajte još 4 minuta, uz neprestano mešanje. Prebacite u neku posudu, umutite, pa polako dodajte jaja, uz neprestano mućenje. Dodajte i prašak za pecivo, pa umutite. U špric za kolače sipajte smesu, pa istiskajte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Prebacite na rešetku i pustite da se potpuno prohladi. U šerpu sipajte kompot, dodajte šećer i skorb, pa kuvajte uz neprestano mešanje, nekih 5 minuta. Onda dodajte višnje iz kompota, pa kuvajte do ključanja, uz neprestano mešanje. Skinite sa šporeta, pa ostavite u frižideru pola sata. Zasebno umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Presecite testo na pola, pa nanesite beli krem, preko fil sa višnjama, opet beli krem, pa fil sa višnjama i zatvorite. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Pospite krofnice šećerom u prahu.

Najbolji svetski stejk u novom meniju restorana Grafičar

MANČESTER SITI NASTAVLjA DA SE POJAČAVA: Doskorašnji fudbaler Vulverhemptona stigao kod Pepa Gvardiole

Amerika poručila: Za bilo kakvu informaciju, sledi nagrada

Haos u srpskom komšiluku: Kataklizma pogodila prestonicu - Saobraćaj u kolapsu, bujica odnela ljude, traga se za nestalima (VIDEO)

Neodoljiva ponuda! Pun pansion po ceni Polupansiona – uz samo 299€ akontacije na ovom letovalištu!

Saznajemo od Wayouta: Egipat – Odakle je sve počelo

Ne propustite sjajnu priliku – još danas! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

Glasaj za omiljeno ime maskota na EXPO-u

PRE-MATCH TIKETI – LIVE BONUS Odigraj pre-match tiket sa 4+ para i kvotom 5.00, uz minimalnu uplatu od 1.000 dinara i pokupi 20% bonusa za LIVE klađenje!

Klimu nikada ne ostavljajte na 26 stepeni: Stvarate ogroman problem u kući, a niste ni svesni

SNIKERS MAFINI Desert za pamćenje koji uspeva i potpunim početnicima, a super za iznenadne goste
Mirisni i sočni, nestaće sa stola odmah.

BAKLAVA PUŽIĆI SA ORASIMA Turski recept za neodoljivi desert, poćiće vam voda na usta
Još bolji od klasične baklave, pravićete stalno.

ROLNICE SREĆE Prave se od prženica, filuju kremom, a gotove za 10 minuta, po receptu bez mane
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.

KROFNE SA DŽEMOM Mekane i vazdušaste, polizaćete prste koliko su ukusne
Najbolje služite uz čaj ili kafu.

MEDENO SRCE Jednostavni kolač savršen za dane posta koji budi sva čula
Sočan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)