DALMATINSKA PAŠTICADA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, po originalnom receptu
Najbolje služite uz njoke.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.

CRVENA PASTA Duh Italije u svakom zalogaju, ukućani će stajati u redu za još
Svaki zalogaj miluje nepca.

NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.
- 2 kg junetine od buta
- 200 g suve slanine
- 3 velike glavice crnog luka
- 8 čenova belog luka
- 400 g zeleni za supu
- 1 veća jabuka
- 1 konzervirani pelat
- 200 ml ulja
- 2 kašike senfa
- 400 ml crnog vina
- 5 suvih šljiva
- 1 kašika šećera
- lovorov list, ruzmarin i majčina dušica
- suvi začin
- so, biber
Priprema:
Meso očistite, slaninu isecite na tanke šnite, očistite 5 čenova belog luka i prerežite na par delova. Meso dobro posolite, premažite senfom i uljem i ostavite da odstoji preko noći ili minimum 4 sata. Naglo na ulju zapecite meso i ostavite ga sa strane. Ubacite u isti tiganj crni i beli luk i sitno iseckano korenasto povrće. Vratite meso, ulijte vodu i vino, dodajte suvi začin, poklopite i ostavite na laganoj vatri do dva i po sata uz povremeno dodavanje vode i vina. Očistite jabuku, pa dodajte i nju, kao i konzervirani paradajz iseckan na komadiće, šećer i iseckane suve šljive koje ste držali potopljene u vodi pola sata. Dodajte povremeno vodu i ostavite da se jelo kuva najmanje 4 sata. Na kraju začinite, pa meso izvadite, sos propasirajte i prokuvajte. Jelo poslužite uz njoke ili rezance.

Osvežite vaš krov Mladost NATUR PRO 12 crepom uz 50 godina garancije!

KAMEN KOJI JE ZAUSTAVIO VREME Šta je 14 miliona ljudi videlo na EXPO 1970?

TOKOM SVETSKOG PRVENSTVA U VATERPOLU 3000 DINARA I 1500 FREE SPINOVA SAMO U ADMIRAL BETU

„EKSPO NIJE SAMO SVEČANOST“… Izložba je „motor“, znak da je Srbija okrenuta svetu

EXPO 2027 U BROJKAMA I ČINJENICAMA Najveći međunarodni događaj u istoriji Srbije

Neodoljiva ponuda! Nezaboravno beli pesak, tirkizno more afričkog Mediterana i All Inclusive već od 418€ – na samo dva sata leta od Vas!

Ideja zakona o Ekspu nije da objekti prođu bez provere, biće bezbedni za upotrebu

MAKSIM GORKI JE UŽIVAO U VRNJAČKOJ BANJI! Ruski pisac je bio oduševljen Srbijom i Srbima

NA STAROJ PLANINI ŽUBORI STOTINE VODOPADA Pravi su biseri prirode - od njihove lepote zastaje dah

Neodoljiva ponuda! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 99€ i čak do -12% popusta!

BAKINO SLATKO OD VIŠANJA Super ide uz palačinke i krofne, a svaki zalogaj budi nostalgiju
Mažite samostalno na hleb ili dodajte omiljenom desertu.

TORTA SA PALAČINKAMA ZA NEDELJU KOJA SE PAMTI Dekorativna i preukusna, a topi se u ustima
Mekana i kremasta, poćiće vam voda na usta.

CRVENA PASTA Duh Italije u svakom zalogaju, ukućani će stajati u redu za još
Svaki zalogaj miluje nepca.

TETA DUŠICINA GIBANICA BUDI NOSTALGIJU Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, nema joj ravne
Sočna i slasna, savršena za doručak.

KOLAČ SA VIŠNJAMA ZA PRAVE SLADOKUSCE Recept Ivane Pavković uspeva svima, pa i početnicima
Pevačica Ivana Pavković proslavila se u muzičkom takmičenju, a već godinama je u skladnom braku sa kolegom Petrom Mitićem. Da nije talentovana samo za pevanje, pokazuje i ovaj recept za sočni kolač sa višnjama. Upravo ovaj desert je omiljen njenim sinovima Vujadinu, Vuku i Vojinu, a ne sumnjamo da ćete i vi biti oduševljeni ukusom.
Komentari (0)