KOKOS ROLAT Miriše na plažu i more, a uspeva i potpunim početnicima

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Sočan spoj kokosa sa kafom za prave kafoljubce.

kokos rolat
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Za koru:

  • 3 jaja
  • 120 g brašna
  • 100 ml mleka
  • 100 g šećera
  • 80 g čokolade za kuvanje
  • 60 g putera
  • 1 kašika praha nes-kafe
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 prstohvat soli

Za fil:

  • 220 ml mleka
  • 50 g šećera
  • 80 g kokosa
  • 80 g putera
  • 40 g skrobnog brašna

Za dekoraciju:

  • 50 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Kora: Na tihoj vatri istopite čokoladu sa mlekom i puterom. Umutite belanca sa solju u čvrst sneg, dodajte šećer i mutite da se istopi. Dodajte žumanca, sjedinite, pa sipajte prohlađenu smesu od čokolade i mutite mikserom da se sastojci sjedine. Umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo i kafom. Sipajte u podmazan pleh od rerne i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Ispečenu koru urolajte u čistu vlažnu krpu.

Fil: Na tihoj vatri kuvajte mleko i šećer dok se šećer ne istopi i ne provri, pa dodajte skrobno brašno razmućeno u malo vode. Kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne. Kad se ohladi, dodajte umućen puter i kokos. Nafilujte koru i opet urolajte. Ostavite malo fila da rolat premažete odozgo, pa pospite rendanom čokoladom. Ili istopite čokoladu sa kašikom ulja i prelijte rolat.

 

Komentari (0)

Loading