Naslage leda nastaju zbog viška vlage u zamrzivaču. Otapanje ume da potraje, pa smo pronašli odlično rešenje. Kako biste sprečili stvaranje debelog sloja leda u zamrzivaču, pazite da namirnice u kesama i kutijama koje stavljate budu dobro zatvorene i zapakovane. Treba da budu potpuno hladne. Obrišite kese i posude spolja, da ne budu vlažne kada ih stavite u zamrzivač.

ShotPrime Studio/Shutterstock
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Za sprečavanje stvaranja leda na zidovima zamrzivača, prvo ga očistite, odnosno odmrznite. Obrišite unutra da sve bude suvo, pa premažite uljem koje ste stavili na suvu i čistu truleks krpu. Ulje će otežati stvaranje leda. Led najčešće nastaje zbog viška vlage u zamrzivaču, pa vodite računa o kesama i posudama koje čuvate unutra. Proverite jesu li dobro zatvorene i potpuno suve.
Video: