KUGLOF SA SUVIM ŠLJIVAMA Vratiće vas u dane detinjstva i mirise bakine kuhinje
Jednostavni kolač skupog ukusa voleće svi članovi porodice.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

KUGLOF SA ŠARGAREPOM I BUNDEVOM Aromatični desert savršen za sve svečane prilike
Mekan i sočan, uzećete parče više.

NEODOLJIVI ČOKOLADNI KUGLOF Sočni desert koji budi sva čula
Savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nesto slatko.

AROMATIČNI KUGLOF SA RUMOM I SUVIM GROŽĐEM Desert mekan kao pamuk, za pravo uživanje
Fenomenalan desert oduševiće i one izbirljive.

AROMATIČNI KUGLOF ZA SVE PRILIKE Fenomenalni desert za svaku svečanost, a gosti će vam tražiti recept
Fenomenalni kolač raspametiće i one koji ne vole slatko, ukusa koji priča priče.
- 150 g suvih šljiva
- 50 g suvog grožđa
- 3 jaja
- 3 kašike ruma
- 7 kašika šećera
- 1,5 dl vode
- 2 kašičice instant kafe
- 7 punih kašika brašna
- 3 kašike džema od šljiva
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica praška za pecivo
- 125 g margarina
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Zagrejte vodu, pa pre ključanja dodajte instant kafu i sklonite sa vatre. U mlakoj vodi operite suve šljive, pa sitno iseckajte i stavite u jednu posudu. Dodajte i suvo grožđe, džem, sodu bikarbonu i rum.Prelijte instant kafom, pa promešajte i pustite da stoji 10 minuta. U drugu posudu stavite brašno, šećer i prašak za pecivo. Otopite margarin, pa dodajte u sud. Umutite mikserom, pa postepeno dodajte jedno po jedno jaje. Mikserom umutite dok ne dobijete homogenu smesu. Zatim, sjedinite obe smese, uz mešanje varjačom. Sipajte u kalup za kuglof obložen pek papirom. Pecite 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite 10 ak minuta da se prohladi.

LENINA TORTA SA KAFOM U savršenom spoju sa omiljenim napitkom, neprevaziđenog ukusa
Savršena za sve svečane prilike.

BOŽANSTVENA NUGAT TORTA Poslastica koja se ne odbija, svaki zalogaj je raj za nepca
Neodoljiva poslastica, za sve prilike.

HRSKAVI KROMPIRIĆI IZ RERNE Brza večera kada nemate vremena, a držaće vas dugo sitim
Slasni i ukusni, bićete oduševljeni.

GULAŠ SA PIVOM Sočni specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Služite uz prilog po želji.

NEODOLJIVI BRUSKETI SA PEČURKAMA Hrskavi i slasni, ovako ih prave Italijani
Savršeni za doručak.
Komentari (0)