PROLEĆNI KOLAČ SA MALINAMA I ČOKOLADOM Kremast i osvežavajući desert koji miriše na ljubav
Sladak i lagan, nema ko vam neće tražiti recept.

Potrebno je:
Za čokoladne kore:
Možda vas zanima:

RUM KOLAČ Jednostavni desert skupog ukusa koji miriše na ljubav
Savršeno ide uz šoljicu kafe.

LAVA KOLAČ Brzi i kremasti desert od samo 3 sastojka, za ljubitelje čokolade i nenejavljene goste
Sočan i sladak, a gotov za tili čas.

TRILEĆE Tradicionalni recept za kolač koji se topi u ustima, a uspeva svima
Sočan i mekan, najbolje odmah stavite duplu meru.

ČIZKEJK Donosimo vam originalan američki recept, biće kremast i sočan
Uspeva svima, a osvaja ukusom.
- 200 g brašna
- 200 g šećera
- 50 g kakao praha
- 1 kesica praška za pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
- 2 jaja
- 125 ml mleka
- 125 ml ulja
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 250 ml ključale vode
Za sloj od malina:
- 500 g malina
- 100 g šećera
- 2 kesice želatina u prahu
- 50 ml vode
Za krem sloj:
- 500 ml slatke pavlake
- 250 g krem sira
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
Za čokoladnu glazuru:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 100 ml slatke pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Zasebno umutite jaja, mleko, ulje i vanilu. Sjedinite mokre sastojke sa suvim, pa dobro promešajte. Polako sipajte ključalu vodu i mešajte dok se ne sjedini. Podelite smesu na dva dela i pecite u dva pleha obložena pek papirom. Pecite oko 25-30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite kore da se potpuno ohlade. Maline i šećer zakuvajte u šerpi na srednjoj vatri. Želatin pomešajte sa vodom pa ostavite da nabubri. Umešajte nabubreli želatin u tople maline i mešajte dok se ne otopi. Pustite da se ohladi i stegne. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu i vanilom, sve dok ne dobijete čvrst šlag. Zasebno umutite krem sir. Polako sjedinite šlag sa krem sirom. Zagrejte slatku pavlaku pa prelijte preko polomljene čokolade. Ostavite da odstoji nekoliko minuta, pa mešajte dok se ne otopi. Nanesite malina sloj na prvu koru. Nanesite krem sloj preko malina. Zatim pokrijte drugom korom i prelijte čokoladnom glazurom. Kolač ostavite u frižideru da se ohladi i stegne.

PROLEĆNI TIRAMISU SA JAGODAMA Jednostavni desert skupog ukusa koji miriše na ljubav
Sočan i mekan kao duša, za prave sladokusce.

RAFAELO ROLAT SE TOPI U USTIMA Lagani desert osvojiće vas od prvog zalogaja
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

KEZEKUHEN Nemački pečeni čizkejk, savršeno sočan i kremast, a uspeva svima
Nemački tradicionalni kolač od sira kezekuhen najsličniji je čizkejku koji se peče. U originalu se sprema s kvarkom, ali slobodno možete da ga zamenite svežim sirom. Kremast, lagan i sočan, nema nikog ko će ostati na samo jednom parčetu. Najbolje ga služite uz šlag i sveže voće.

ŠARLOTA SA JAGODAMA Lagana i osvežavajuća poslastica sa piškotama od koje će vam poći voda na usta
Neodoljiva poslastica raspametiće i one izbirljive.

IZVRNUTI KOLAČ SA BANANAMA Očaravajući desert raspametiće svakog gosta
Sočan i sladak, ukusa koji se pamti.
Komentari (0)