POLICAJKA Izdašna poslastica puna čokolade i oraha, recept koji bi trebalo da zapišete
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

BRZA ČOKOLADNA TORTA Treba vam samo 3 sastojka, a ukusna kao da ste se trudili satima
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.

ČOKOLADNA TORTA BRZI GONZALES Treba vam samo 3 sastojka i malo vremena, a kremastiju niste jeli
Pravi se lako, a pojede u slast.

POLICAJKA TORTA SAVRŠENA ZA USKRŠNJU I SLAVSKU TRPEZU Prepuna čokolade i različitih filova
Ako volite jake, čokoladne torte, policajka tortu ćete obožavati.

ČOKOLADNA TORTA Raskošna poslastica za sve specijalne prilike, ukusa koji se pamti
Kremasta i neodoljiva, uzećete parče više.
Za 1 koru - prave se 2 kore ukupno:
- 2 jaja
- 12 kašika brašna
- 12 kašika šećera
- 12 kašika mleka
- 2 kašike ulja
- 1 kašika kakaoa
- pola kesice praška za pecivo
Fil:
- 1 l mleka
- 16 kašika šećera
- 250 g putera
- 200 g crne čokolade za kuvanje
- 1 kašika ruma ili arome
- 1 vanilin šećer
- 250 g mlevenih oraha
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja i mleko. Dodajte kakao, brašno, prašak za pecivo i šećer. Sipajte mleko i ulje pa mutite najslabijom brzinom. U kalup obložen pek-papirom preručite smesu pa ravnomerno rasporedite. Pecite koru oko 18 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U toku pečenja proveravajte čačkalicom da li je dovoljno pečeno. Ponovite postupak i za drugu koru pa ostavite pečene kore da se prohlade. Zasebno u posudi pomešajte mleko, šećer, puter, čokoladu za kuvanje, rum, vanilin šećer i mlevene orahe. Kuvajte u šerpi na šporetu dok se sve ne istopi, pa sklonite sa vatre. Podelite obe kore napola, dobijete 4 kore. U folijom obložen kalup stavite jednu polovinu kore pa je premažite filom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Poklopite četvrtom korom pa pustite da se ohladi preko noći. Tortu premažite glazurom ii pospite šećerom u prahu.

Glasaj za omiljeno ime maskota na EXPO-u

Neodoljiva ponuda! Nezaboravno beli pesak, tirkizno more afričkog Mediterana i All Inclusive već od 303€ – na samo dva sata leta od Vas!

Najtraženije ostrvo na afričkom Mediteranu! 9 ili 10 noćenja po ceni 6 ili 7 noćenja!

Italijanska kompanija „Valli Zabban SpA“ iskustva sa aerodromskih pisti i Formule 1 primjenjuju u Srbiji

MONSTRUOZNE SCENE: Blokaderi foteljaši dinstali Vučićevu glavu, davili ljude, tukli one koji misle različito... (VIDEO)

Nemojte reći da je niste očekivali!

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu
ADMIRALBET VAM POKLANJA 50% BONUSA SVAKOG DANA

SOČNA PITA SA VIŠNJAMA Poslastica kojoj nije moguće odoleti, po receptu bez mane
Osvojiće vas od prvog zalogaja.

MIRISNI KOKOS TIRAMISU Sočni desert koji daje osećaj da ste na moru, neponovljivog ukusa
Očaravajući desert nestaće sa stola čim se postavi.

OBLANDE Kolač na kome su odrasle generacije, po receptu koji bi valjalo da zapišete
Neodoljivi desert za prave sladokusce.

OSVEŽAVAJUĆA LIMUN TORTA Poslastica u savršenom slatko-kiselkastom spoju
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.

DŽEM OD BRESKVI I VANILE Prste ćete polizati koliko je neodoljiv, kao osmišljen za proleće
Džem od breskvi i vanile recept.
Komentari (0)