Na roštilju možete pripremiti kompletan ručak – meso i povrće. Kako bi sve bilo savršeno posle pečenja potrebno je da znate nekoliko trikova, poput koje meso treba odabrati i kako ga grilovati da bi bilo sočno i ukusno.
Najbolje meso za roštilj
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Najukusnije će na roštilju biti svinjsko i pileće meso. Junetina može biti žilava, pa je izbegavajte. Da meso ne bi unutra ostalo živo posle pečenja, ne stavljajte ga iznad plamena, već tek kada u roštilju bude žar. Ako se vatra rasplamsa dok se meso peče, poprskajte je s malo vode. Kako se ne bi lepilo, rešetku premažite belim delom slanine ili uljem. Meso pre prženja stavite da stoji u marinadi najmanje pola sata. Biće ukusnije i sočnije, plus marinada sprečava stvaranje štetnih materija tokom grilovanja. Meso osušite od marinade kako njeno curenje ne bi izazvalo plamen.
Najbolje povrće za gril
Kompletirajte ručak povrćem pripremljenim na isti način. Za roštiljanje je najbolje povrće koje ima mnogo vode, jer će ono ostati sočno. Birajte pečurke, paprike, tikvice, paradajz, šargarepu. Secite povrće na debljinu od najviše 1 cm, a papriku vodoravno i pržite nekoliko minuta, tek da se karamelizuje. Najbolje je povrće prvo staviti u aluminijumsku foliju, pa na roštilj kako bi sačuvalo sokove. Ako ga stavljate direktno na rešetku premažite ga uljem da se ne zalepi.
Video: