BEGOVA ČORBA Kraljica među čorbama, jedan tanjir vam neće biti dovoljan
Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.

BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze, sa povrćem i mesom, po originalnom bosanskom receptu
Tradicionalna čorba sa mesom, povrćem i bamijom nema koga neće oboriti s nogu.

BEGOVA ČORBA Ukus tradicije po originalnom sarajevskom receptu, za svaku svečanu trpezu
Aromatična čorba, u savršenom spoju povrća sa mesom.

BEGOVA ČORBA Savršen spoj mesa i povrća, po originalnom kafanskom receptu
Neodoljivi specijalitet osvojiće i one izbirljive.
- 1 litar vode
- zelen (šargarepa i koren paštrnaka) isečena na kockice
- 100 grama bamije (obavezna u ovoj čorbi)
- 300 grama telećeg mesa isečenog na kockice
- 300 grama pilećeg mesa isečenog na kockice
- 2-3 listića lovora
- maslac
- 1 kašika brašna
- malo vode i mleka
- so, biber
- 50 ml pavlake
- 1 jaje
- muskatni oraščić
- sitno seckan peršun
- limunov sok
Priprema:
U litar vode dodati zelen (šargarepu i koren paštrnaka) isečenu na kockice, 100 grama bamije, po 300 grama telećeg i pilećeg mesa isečenog na kockice i 2-3 listića lovora. Kuvajte 2-3 sata. Dodajte vodu po potrebi. Kada je povrće i meso gotovo, napravite u drugom sudu svetlu podlogu za sos od maslaca, kašike brašna s malo vode i mleka uz dodatak soli i bibera. Prebacite to u lonac s povrćem i mesom i lagano mešajte dok se ne zgusne pa, uz stalno mešanje, dodajte umućenu pavlaku i 1 jaje. Kada je sve gotovo, dodajte muskatni oraščić. Pre serviranja, čorbu obilno pospite sitno seckanim peršunom i nakapajte limunov sok. Limun obavezno servirajte posebno ako neko želi naknadno da ga doda u čorbu.

Italijanska kompanija „Valli Zabban SpA“ iskustva sa aerodromskih pisti i Formule 1 primjenjuju u Srbiji

VUČIĆ U TIRANI PATOSIRAO CRNOGORSKE MEDIJE Njegov odgovor se ori regionom, a u Crnoj Gori muk! (VIDEO)

GRAĐANI, ZAVIRITE U BUDUĆNOST! OBRATIO SE MINISTAR MALI: Predstavljanje makete EXPO 2027, evo kako će sve izgledati za dve godine (FOTO/VIDEO)

Najtraženije ostrvo na afričkom Mediteranu! 9 ili 10 noćenja po ceni 6 ili 7 noćenja!

Vučić održao moćan skup u Nišu: Obratio se ogromnom broju ljudi i poslao bitne poruke (FOTO, VIDEO)

Nemojte reći da je niste očekivali!

Siniša Mali „EXPO 2027 donosi Beogradu 1.500 stanova, škole i vrtiće, kao i najveći događaj u istoriji Srbije“

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu

Neodoljiva ponuda! Nezaboravno beli pesak, tirkizno more afričkog Mediterana i All Inclusive već od 303€ – na samo dva sata leta od Vas!
ADMIRALBET VAM POKLANJA 50% BONUSA SVAKOG DANA

VLAŠKI PAPRIKAŠ SA KISELIM MLEKOM Gurmansko jelo u pravoj eksploziji ukusa, za obrok koji se pamti
Ukućani će stajati u redu za još.

PEČENI KOLAČ OD SIRA Desert koji se topi u ustima, po receptu bez premca
Sočan i sladak, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

NJEGOVO VELIČANSTVO BIFTEK VELINGTON Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za gurmane nema bolje
Jelo koje su 1815. godine smislili britanski kuvari kako bi impresionirali vojvodu Velingtona danas krasi brojne svečane trpeze. Savršeno ukombinovano meso u testu raspametiće i one najistančanijeg ukusa. Vredno svakog truda da ga napravite.

VRANJANSKI PROPEĆ SA SPANAĆEM Pita koja osvaja od prvog zalogaja, po receptu iz starog rokovnika
Sočna pita najbolje ide uz jogurt ili kiselo mleko.

SOČNE KNEDLE SA DŽEMOM Desert iz bakine kuhinje koji se ne odbija, za jutro koje se pamti
Savršeno idu uz šolju kafe ili čaja.
Komentari (0)