PROFITEROLE Desert u kome se uživa natenane, po originalnom francuskom receptu
Služite uz kafu.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

PROFITEROLE Francuske princes krofne koje se tope u ustima, za gurmane i one izbirljive
Fenomanalan desert za sve prilike koji pomera granice dobrog ukusa.

PROFITEROLE Slane sa ruskom salatom ili slatke sa kremom, na vama je da izaberete
Sam naziv „profiterole“ upotrebljen prvi put je upotrebljen 1604. Najčešće se prave sa ruskom salatom u slanoj varijanti, odnosno kremom od vanile u slatkoj, pa se posipaju šećerom u prahu, tj. čokoladnim prelivom. Podsećaju na naše princes krofne, a mogu da se prave i kao duguljaste, pa da dobijete eklere.

PRINCES KROFNE Mekane kao duša i sočne, baš kao one iz bakine kuhinje
Mekane i ukusne, za sve prilike.

DOMAĆE PRINCES KROFNE Baka Ivanka nam je dala najbolji recept, ovako kremaste i mekane do sada niste jeli
Pogodne za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.
- 250 ml vode
- 100 g maslaca
- 150 g brašna
- 4 jajeta
- prstohvat soli
Za krem:
- 500 ml mleka
- 100 g šećera
- 40 g brašna
- 4 jajeta
- 1 pakovanje vanilin šećera
- 50 g maslaca
Za čokoladnu glazuru:
- 100 g tamne čokolade
- 50 g slatke pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Zagrejte vodu i maslac dok se maslac ne otopi. Nakon što proključa, skinite sa vatre, pa dodajte brašno i so, i mešajte, dok se ne stvori glatka smesa. Vratite na tihu vatru i mešajte. Pustite da se prohladi, pa dodajte jedno po jedno jaje, dobro mešajući nakon svakog dodavanja. Uz pomoć poslastičarske kese na pleh obložen pek papirom istiskujte male kuglice testa. Pecite 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Zagrejte mleko, a zasebno pomešajte šećer, jaja, brašno i vanilin šećer.
Kad mleko proključa, lagano ga dodajte u smesu jaja, uz neprestano mešanje. Sve stavite u lonac i kuvajte na tihoj vatri, uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Onda sklonite sa vatre, pa umešajte maslac. Promešajte dobro, pa pustite da se prohladi. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom da dobijete glazuru. Napunite prohlađene profiterole kremom, pa ih prelijte čokoladnom glazurom.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)