KROASANI SA VANILOM I VOĆEM Mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu
Od navedene količine dobićete 8 kroasana.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

DOMAĆE KIFLICE Odlične vruće, a biće super i kada se ohlade, po receptu bez mane
Sočne i mekane, ovakve do sada niste jeli.

FRANCUSKI KROASAN SA ČOKOLADOM ZA NAJSLAĐI DORUČAK Samo dodajte šoljicu kafe
Mekani i vazdušasti, za pravo uživanje.

RAŽANI HLEB Biće mekan i svež danima, a zdrav i ukusan, samo dodajte prilog
Savršen vruć, a ukusan i hladan.

PEKARSKE PLETENICE Biće sveže i sutradan, a savršene za doručak ili užinu
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
- 2 bloka 1 pakovanje smrznutog lisnatog testa
- 100 g višnji ili jagoda
- 3 prstohvata cimeta
- 2 vanilina šećera
- kristal šećer
- 1 puding od vanile
- 3-4 kafene kašikice kukuruznog skroba
- 1 supena kašika putera
- 400 ml mleka
- 1 jaje
- šećer u prahu
Priprema:
Odmrznite lisnato testo i razvucite ga na debljinu od oko 3-4 mm, na dugačak pravougaonik. Podelite na pola, pa presecite dijagonalno da dobijete 4 trougla sa dve veoma duge stranice. Zagrejte višnje sa vanilinim šećerom, pa dodajte kristal šećer i cimet. Onda dodajte razmućen skrob i kuvajte, sve dok se ne zgusne. U maloj količini mleka sa šećerima zakuvajte puding od vanile. U prohlađen puding umutite kašiku putera. Nanesite dve kašike fila od višnje na svaki kroasan, uz ivicu najmanje stranice. dodamo oko dve kafene kašike fila od višnje.Ivice trougla premažite vodom i motajte dok ne dobijete kroasan.Prstima pritiskajući zatvorite dva preostala ugla. Poređajte na pek papir, pa premažite umućenim jajetom. Pecite dok ne dobiju blago zlatnu boju, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Špric za šlag napunite kremom od vanile. Pečene kroasane punite kremom.Poklopite i ostavite da se prohlade.

KRAGUJEVAC NA NOGAMA: Radnički objavio bitne vesti, a tiču se Feđe Dudića

Najbolji svetski stejk u novom meniju restorana Grafičar

Obogatiće se do 7. juna: Veliki novac iznenada stiže za 4 znaka horoskopa, a 1 znak treba da igra igre na sreću!
Feđa Dudić ostaje u Radničkom

Oslobođeno; Ruski raketni napad – broje se mrtvi, uništena skladišta municije VIDEO

Neodoljiva ponuda! Nezaboravno beli pesak, tirkizno more afričkog Mediterana i All Inclusive već od 281€ – na samo dva sata leta od Vas!

Glasaj za omiljeno ime maskota na EXPO-u

ADMIRALBET VAM POKLANJA BESPLATENE ČIPOVE SVAKOG DANA

Sigurna budućnost vašeg krova – Mladost Futura PRO crep

Zašto je ravnoteža crevne mikrobiote ključ vašeg zdravlja?

HARMONIKA KROMPIR ZA SAVRŠENU VEČERU Gotov očas posla, a neponovljivog ukusa
Jednostavno jelo skupog ukusa.

PUNJENE TIKVICE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, savršen ručak za vikend
Ručak koji će porodica obožavati.

SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Posni specijalitet za prave gurmane, poćiće vam voda na usta
Držaće vas dugo sitim, a savršenog ukusa.

PITA SA MESOM OD GOTOVIH KORA Sočna i slasna, super predlog za večeru
Sočna i slasna, ukusa koji priča priče.

PAŠA LOKUM Kremasti desert sa kokosom koji budi sva čula, za sve svečane prilike
Sočan i sladak, smazaće se u trenu.
Komentari (0)