BANANAMISU Savršen spoj omiljenog kolača i voća, po receptu bez mane

Ivana Pavlović

18:30

Slatki kutak 0

Sočan i sladak, ukusa koji se pamti.

bananamisu
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 4 velike kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • malo maslaca i prezli za kalup

Za fil:

  • 400 ml slatke pavlake
  • 500 grama maskarponea
  • 50 grama šećera u prahu
  • 3-4 banane
  • kakao za posipanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Jaja umutite sa šećerom, pa prosejte brašno i umešajte ga u smesu. Izlijte u kalup obložen pek papirom. Pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite slatku pavlaku pa dodajte šećer. Umešajte maskarpone pa sjedinite u krem. Pustite da se prohladi. Zatim presecite banane na pola po dužini i širini pa ređajte po biskvitu. Onda prelijte filom. Pospite kakaom. Ostavite kolač preko noći u frižideru.

img
30. 05. 2025 09:21

Najbolji svetski stejk u novom meniju restorana Grafičar

img
03. 06. 2025 12:50

LJUBAVNICA TE JE PREVARILA I IZBLAMIRALA: Svađa dežurnih higijeničara Terze i Milovana ostavila sve bez teksta! Ovaj tandem se definitivno raspada?! (VIDEO)

img
03. 06. 2025 12:44

Kako oterati zmije oko kuće: Posadite ovu biljku, ne podnose njen miris i odmah će pobeći iz dvorišta!

img
02. 06. 2025 08:09

Saznajemo od Wayouta: Egipat – Odakle je sve počelo

img
19. 05. 2025 10:11

Glasaj za omiljeno ime maskota na EXPO-u

img
01. 06. 2025 06:13

ADMIRALBET VAM POKLANJA BESPLATENE ČIPOVE SVAKOG DANA

img
22. 05. 2025 09:40

Sigurna budućnost vašeg krova – Mladost Futura PRO crep

img
03. 06. 2025 09:13

Neodoljiva ponuda! Pun pansion po ceni Polupansiona – uz samo 299€ akontacije na ovom letovalištu!

img
28. 05. 2025 12:35

Zašto je ravnoteža crevne mikrobiote ključ vašeg zdravlja?

img
03. 06. 2025 12:51

Goca Lazarević danas uživa u luksuzu, a u detinjstvu se napatila: Živela sam u šumi, jela samo margarin i hleb! Od tada vučem OVU BOLEST

Komentari (0)