Božur je idealan je za one koji ne žele svake godine da presađuju biljke, jer može da cveta više godina bez prekida. Uspeva na plodnim, slabo kiselim zemljištima sa umerenom vlagom i otporan je na niske temperature, pa dobro prezimljava u našim klimatskim uslovima.
Sadnja i razmnožavanje
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Berba i čuvanje
Božuri se beru u maju i junu, u periodu koji traje od 2 do 5 nedelja, u zavisnosti od sorte.
Prihrana božura:
- Izbegavati previše azota jer može izazvati bujan list, a malo cveta.
- Svake 2–3 godine dodajte kompost ili stajnjak oko biljke (jesen ili rano proleće).
- Redovno uklanjajte precvetale cvetove kako biljka ne bi trošila energiju na stvaranje semena.
- Pre nego što počne cvetanje, prihraniti đubrivom bogatim fosforom i kalijumom
Bonus video: