RECEPT ZA IDEALAN RUČAK Carske šnicle - Obrok dostojan vašeg prefinjenog ukusa!
U kombinaciji sa krompirićima ili uz rizi bizi je izvrsno jelo
Za ovo jelo vam je potrebno:
8 junećih šnicli
4 glavice crnog luka
200-300 gr mesnate suve slanine
2 dl ulja
3dl belog vina
1dl vode
so, biber, suvi začin, lovor
1 kašika brašna
Priprema:
Šnicle izlupati i u njih utrljati suvi začin. Ostaviti da odstoji.
Za to vreme izdinstati luk a slaninu sitno iseckajte. U vatrostalnu činiju poređajte šnicle.
Preko njih istersite luk i poredjajte slaninu. Začinite biberom i lovorovim listom.
Nalijte ulje, vino i vodu. Stavite da se peče. Pred kraj razmutite kašiku brašna i zalijte, da se dobije sos, pa ostavite još 10ak minuta da se brašno ukuva.
Najverovatnije da vam svih 8 šnicli nece stati u jedan red pa vi napravite dva, nećete pogrešiti.
Ili ako vam je puno smanjite meru. Pečene šnicle poslužite vruće.