DESERT KOME NEMA RAVNOG Mlečne kocke - Izvanredno mek i sočan kolač!
Kako korice natopljene mlekom i fil od gustina i mleka, uoblične za puniji ukus mlečnom slatkom pavlakom, a preliv od crne i mlečne čokolade, baš sve onako kako bi mlečne kocke i trebale biti kao takve.
Sastojci za kore:
6 jaja
5 kašika šećera
5 kašika ulja
5 kašika mekog brašna
2 kašike kakaoa
5 gr praška za pecivo
Fil:
1l mleka
8 kašika gustina / nišeste / skroba
5 kašika šećera
250 ml mlečne slatke pavlake
Preliv:
100 gr crne čokolade
3 kašike ulja
8 kašika mleka
Priprema:
Prvo ćemo praviti fil, jer on treba da se hladi.
Pomešati gustin i šećer pa naliti odokativno 150ml mleka. Ostatak od litre sipati u šerpu i staviti na vatru da provri.
Kada mleko provri zakuvati razmućeno smesu i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, prekriti folijom ili kesom i ostaviti da se ohladi. Za korice uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Ulupati penasto belanca sa šećerom pa dodati žumanca i ulje i opet sve umutiti.
Na kraju dodajemo prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo i sve spatulom mešamo. U kalup 30 x 20 cm ( dno, ne sa ručkama ) stavimo papir za pečenje i izlijemo celu smesu i stavimo da se peče od 20 do 25 minuta zavisno od rerne.
Pečenu koru ostavimo da se prohladi 10ak minuta pa izvadimo iz pleha i ostavimo da se potpuno ohladi. Kada su se kora i fil ohladili pravimo preliv. Pomešati čokolade, ulje i mleko i staviti na laganu vatru da se otopi.
Otopljeno skloniti sa vatre da se prohladi dok isečemo kore na pola, da dobijemo dve tanke. Zatim ulupamo slatku pavlaku, malo mikserom razbijemo ohladjen fil od gustina pa mu dodamo slatku pavlaku i sve umutimo. Prvu koru stavimo na tacnu pa prelijemo mlekom.
Sačekamo da upije pa nanesemo pola fila, poravnamo pa preko pola preliva od čokolade. Ostavimo u frižider da se čokolada stegne a i ne morate. Druga kora, isti postupak.
Kolač je gotov, možete ga još dodatno dekorisati, ukoliko želite. U videu je kolač odstajao samo sat vremena, naravno može i duže. Prijatno.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)