IZ BAKINE KNJIGE RECEPATA Ovo niste probali: Posno, a tako dobro
Potrebno je:
- 500 gr krompira
- 1 veza mladog luka
- 3-4 paprike (može iz zamrzivača)
- 2 manja paradajza ili iz flaše
- šoljica pirinča
- veza srembuša
- soli biber ulja
- mala šoljica pirinča
Priprema:
Iseckati crni lik pa ga propržiti , dodati sečenu papriku. vezu srembuša. isečenog paradajz i pržiti da ispari tečnost.
Dodati baren pirinač, pobiberiti i posoliti. Uzan lčeh premazati uljem. Krir iseći na ranke kolutove poredjati po dnu i obložiti sa strane.
Staviti pola pržennog luka paprike i pirinča utapkati kašikom pa drugi red listova krompira . Odozgo drugi red nadeva i završiti krompirom.
Pouljiti posoliti krompir i peći 50 min na 22 stepeni C da lepo porumeni.. Malo prohladjen služiti uz čorbicu i salatu.
Prijatno!
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)