RAPSODIJA UKUSA KOJA SE PAMTI: Piletina u sosu od kefira i kurkume je čisto remek delo
Ovako sočnu piletinu skoro niste probali
Sastojci:
- belo meso 300 g
- kefir 200 ml
- senf 2 kašičice
- kurkuma 1 kašičica
- so pola kašičice
- biber prstohvat
- peršun 1 veza
- korijander
Foto: Bakina kuhinja
Kako pripremiti:
Pileći file narežite na kockice i pecite pet minuta na tiganju bez dodavanja masnoće. Povremeno protresite tiganj da bi piletina sa svih strana bila jednako pečena. Piletinu zatim zalijte kefirom, dodajte senf, so, biber, kurkumu i izmrvljene semenke korijandra, promešajte i dinstajte na umerenoj vatri dok sva tečnost ne uvri, oko pet minuta. Pred sam kraj dinstanja jelo pospite naseckanim peršunom. Poslužite toplo uz bareni pirinač i salatu po želji.